recenze

Brickz

Brickz

Mořské dno se začíná nebezpečně plnit cihličkami. Námořnictvo potřebuje nebezpečnou skládku zlikvidovat, proto vás žádá o pomoc. Přáli jste si někdy usednout do ponorky a prozkoumat podmořský svět? Brickz vám to tak trochu umožní. ;o)
Tajuplný a určitě přenádherný podmořský svět se stal námětem pro spoustu románů, filmů a pro mnohé se také stal podmětem k vědeckému bádání. Úvahy o podmořském světě ale raději odložme na příhodnější chvíli a pojďme si říci několik informací o gamesce Brickz. Ta vám samozřejmě nenabídne žádnou reálnou simulaci podmořského světa nebo dokonce vojenských ponorek. Jde o velmi zdařilou a hlavně zábavnou arkádu s miniponorečkou v hlavní roli.

Vaším úhlavním nepřítelem jsou cihly, které zcela nahodile klesají na mořské dno, kde tvoří velmi nepěknou skládku. A právě tomu musíte zabránit! Nově objevující se cihly musíte likvidovat velice rychle, než se stihnou „usadit“ na mořské dno. K likvidaci vám poslouží jednoduché a hlavně účinné střely. Těch máte k dispozici neomezené množství. Své střelecké umění bude předvádět v několika časově omezených levech. Po uplynutí časového limitu automaticky postupujete do další úrovně. Tempo hry rostě úměrně s počtem dosažených levelů. V pozdějších fázích cihličky klesají velmi rychle. Naštěstí dochází k neustálému vylepšování rychlosti střel a samozřejmě také rychlosti ponorky.

Velmi důležitou roli hraje energie, která vám ubude při střetu ponorky s cihličkou. Čau od času spadne místo cihličky nějaké vylepšení, které vám může přidat energii, vylepšit čas nebo prostě jen upravit score. Po ztrátě veškeré energie vám také zmizí jeden ze tří životů. Ty ubudou také v případě, že svojí střelu namíříte na již spadnutou cihličku. V tom případě vaše ponorka okamžitě vybuchne. Po ztrátě všech tří životů si můžete zapsat váš bodový zisk do položky High Score. Grafické zpracování je velmi jednoduché, zvuková kulisa je celkem solidní. Hra se ovládá pouze pomocí klávesnice.

Brickz mě svojí nápaditostí celkem nadchnul. Sice se nemůže chlubit skvělými a rozmanitými efekty, ale to vůbec nevadí. V necelých 270kB si můžete dopřát solidní hratelnost a slušnou porci zábavy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

men.. | 16.11.04 v 22:52

jeto celkem dobra hra sem se dostal až do 15 levelu


galerie