recenze

BomberMania

BomberMania

Zlikvidujte pomocí své destruktivní výbavy nebezpečné roboty a nastolte pořádek ve vašem městečku. Nádherné prostředí, solidní hratelnost a kvalitní hudební doprovod jsou jen zlomkem toho, co tento vydařený klon oblíbeného Bombermana nabízí.
Atomic Bomberman je v dnešní době jeden z nejzábavnějších počinů, které kdy spatřily světlo světa a jistě se mezi vámi nenajde nikdo, kdo by alespoň jednou o téhle hře neslyšel. Opakování je ale matka moudrosti, a tak jistě není na škodu připomenout, o co vlastně jde. S malým panáčkem se proháníte po čtvercovém poli a jednoduchým pokládáním bomb se snažíte zlikvidovat soupeře dříve, než to udělá on vám. Můžete také nalézt spoustu vylepšení a bonusů, které svým účinkem mnohdy dokáží překvapit. Bomberman si tak zcela zaslouženě získal srdce mnoha příznivců a není proto divu, že je k dispozici spousta klonů. Porozhlédneme-li se na freegame, můžeme bez problému nalézt klasický BomberMan, zajímavý Clan Bomber, ještě zajímavější Bombertronics, či trošku netradiční 3D Bomber. Kvalitních Bomermanů ale není nikdy dost. Jeden takový nabízí i společnost Sunny Team, díky které se tak opět můžeme pořádně vyřádit s výbušným materiálem ;o).

Lidé se odjakživa snaží svojí práci co nejvíce ulehčit a není proto divu, že neustále přibývá spousta strojů a zařízení, které v mnoha ohledech dokáží plně nahradit lidský faktor. Touto myšlenkou se řídili také správci jednoho velmi starého hradu a snažili se postavit robo pomocníky, které by za ně vykonávali veškeré složité činnosti. Bohužel došlo k chybě a původně mírumilovní pomocníci se začali proti svým stvořitelům bouřit, útočit na ně a aby nedošlo k úplné zkáze, muselo se jednat! A právě k tomuto účelu jste byl povolán vy! Jako speciální agent jste dostal k dispozici speciální vozítko s velmi destruktivními bombami a v několika náhodně generovaných levelech, které hra nabízí, musíte všechny roboty naučit pravidlům slušného chování :).

Jako hlavní prostředek k likvidaci protivníku budou tedy sloužit bomby. Ty z počátku samozřejmě nebudou tak účinné, jak by možná někteří očekávali. Ke slovu se tedy dostávají upgrady. Ty dokáží vylepšit spoustu věcí. Počítat tak lze se silnější detonací, či třeba s větším počtem bomb. Později také můžete bomby odpalovat pomocí odpalovače. V některých úrovních také naleznete nesmrtelnost nebo šikovnou pomůcku, se kterou můžete jen tak vesele procházet zdmi. V každé úrovni lze ale nalézt pouze jedno vylepšení. Chtete-li vyhrát, musíte nejprve zlikvidovat několik lenivých nepřátel, a poté už jen najít teleport, který vás přenese do další úrovně. Jestli se vám náhodou stane, že vám vybuchne nálož těsně u teleportu, tak budete mít, místo volného průchodu, starosti s novým protivníkem. Z okolních obrázků se můžete kochat přenádhernou vizuální podobou, která si ale bohužel vybírá svojí krutou daň v podobě vyšší hardwarové náročnosti. Minimální konfigurace je zde skutečně minimální. Pro optimální hraní ve vyšším rozlišení doporučuji procesor o taktu alespoň 1GHz, 128 MB RAM a slušnou 3D grafickou kartu. Zvuky a hudební doprovod jsou také na celkem vysoké úrovni. Ovládání je velice snadné, pouze pomocí klávesnice.

BomberMania toho tedy nabízí celkem hodně. Jde o poměrně propracovanou hru, která původnímu Bombermanovi rozhodně nedělá ostudu. Škoda jen vyšší hardwarové náročnosti. Jestli tedy nemůžete bez Bombermana žít, máte slušný počítač nebo prostě jen chtete relaxovat, můžu vám tuhle kvalitní gamesu doporučit. Jinak raději zkuste něco jiného ;o). Ještě dodávám, že si také můžete zakoupit placenou verzi, která ale nabízí pouze několik málo levelů navíc.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Roneček | 27.09.05 v 23:25

Přítomnost škodlivého software mohu potvrdit,při stažení hry se mi zaviroval počítač.Dalo to velkou práci uvést vše do pořádku.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce