recenze

Bomba, Bechere!

Bomba, Bechere!

Becherovka je opět v ohrožení, neboť teroristé obsadili tuto společnost a hodlají odpálit několik výbušnin, čemuž musíte zabránit. Pojďme si říci, zda-li hra obsadila třetí místo v kategorii akčních her v letošním ročníku Becherovka Game oprávněně?
Není tomu tak dávno, co u nás vyšla první a druhá část článku, kde jsme si zrekapitulovali letošní ročník oblíbené soutěže Becherovka Game. Několik slov padlo i o dnešním titulu, jenž se honosí lidovým názvem Bomba, Bechere!. Mojí milou povinností je vám ale o tomto titulu říci ještě něco bližšího, proto se bez zbytečného protahování vrhněme rovnou na to.

Autoři z týmu BDS Games si protentokrát s největší pravděpodobností vzali za vzor oblíbený Half-Life, lépe řečeno jeho modifikaci Counter-Strike, kterou s oblibou hrají desetitisíce lidí po celém světě. Je to vidět zejména na příběhu, který jsem letmo nastínil už v perexu. Skupina teroristů se rozhodla obsadit továrnu na výrobu Becherovky, kde uvěznila několik zaměstnanců. Ne všichni ale měli takové „štěstí“, protože v náručí těchto teroristů našli smrt. Tuto továrnu pak hodlají vyhodit do povětří a vy jim v tom, v roli agenta, musíte zabránit. Máte výcvik, zkušenosti, takže by v tom neměl být až takový problém. K plnění úkolu samozřejmě nepůjdete s holýma rukama, k dispozici budete mít zbraně. Jejich nevýhodu spatřuji v tom, že podaří-li se vám sebrat nový exemplář, budete ho muset pokaždé nabít, protože hlaveň bude pokaždé prázdná. Podaří-li se vám sehnat zbraň v zápalu boje, pak může jít o menší komplikaci. Není to ale nic, na co by si nešlo zvyknout. Když už jsme u těch nedostatků, rád bych doplnil, že mi trochu vadila občasný pohled kamery, který si mi na monitoru objevil. Zpočátku to dá trochu více práce, si i na tohle zvyknout, ale jak sami jistě moc dobře víte, nic není nemožné.

Ostatní aspekty lze už jenom chválit. Grafika je poměrně solidní, hratelnost až na drobné kamery, slušná a zvuky, i když jsou převzaty z jiných titulů, dostačující. Hudba bohužel není přítomna vůbec. Je ale pravdou, že se alespoň bez obav můžete soustředit na plnění úkolů v poměrně rozmanitém prostředí. Pokud by to přesto někomu nestačilo, pak si na druhou stranu není problém pustit nějakou oblíbenou „empétrojku“ na pozadí. Celkově vzato se jedná o dobrou hru, která až na několik slabin, dokáže zaujmout a minimálně za vyzkoušení to rozhodně stojí. Pokud patříte mezi příznivce akčních her, pak je zde jistá pravděpodobnost, že se od hry jen tak neodtrhnete. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

stana | 05.02.06 v 00:37

hry free sou to plne hry nebo jenom dema

DiTunKa | 22.12.05 v 21:54

AHOOOOOOOOOOOOOOOOOJ


galerie

Bomba, Bechere! Bomba, Bechere! Bomba, Bechere! Bomba, Bechere! Bomba, Bechere!