recenze

Bomb Blast 3D

Bomb Blast 3D

Povedený český klon legendárního Dyna Blastera převedený do 3D světa. Gameska je vytvořena pomocí českého programovacího nástroje Petr, zúčastnila se vývojářské soutěže portálu GameCode, kde získala druhé místo a je opravdu slušně zpracovaná a o to více také hratelná. Downloadujte!
Dlouho jsem musel přemýšlet, zda na hru napíši recenzi v plném rozsahu nebo ji hodím do "nášupu" a odbudu si to pár větami. Nakonec jsem ale došel k závěru, že Bomb Blast 3D - jakožto český software - si přeci jen zaslouží plnohodnotnou recenzi. A možná díky tomu čtete tyto řádky, protože u běžného nášupu bych si takto dlouhý úvod článku nedovolil. :-)

Pamětníci možná ještě budou mít ve vzpomínkách hry Bomberman, Dyna Blaster a několik podobných kousků, které dokázaly hráčům ubrat mraky hodin života tím, že je u sebe upoutaly a nechtěly je pustit, dokud nebudou dohrány. Mnou zde dnes prezentovaná gameska od českých PAL Games stojících za hrami jako Space Menace, X-Pond 3D či Arcade Racing je totiž remakem výše zmíněných gamesek. Tentokrát je ovšem předená do 3D aranžmá, což znamená to, že objekty v gamesce jsou trojrozměrné objekty. Přesto všechno ale na herní plochu koukáte z ptačí perspektivy a samotné 3D zpracování se projeví především při nájezdech kamery.

A o co ve hře vlastně jde? Se svým panáčkem procházíte světem plným překážek a k jejich ničení a odstraňování můžete používat bomby. Ty položíte a musíte od nich rychle utéct, jinak vás rozmetají na kusy a přijdete tak o jeden ze svých životů. Občas se na místě odstraněné překážky objeví nějaký bonus, například - další bomby, životy navíc, vylepšení schopností vašeho hlavního hrdiny a podobně. Po herním světě se také pohybují různí nepřátelé, kteří vám usilují o život - ty musíte zničit.

Čím více levelů projdete, tím je obtížnost vyšší a levely se od sebe liší i designem a nabízenými překvapeními. Mění se také herní prostředí - v různých levelech je jiné - například - příroda, antika, svět počítačů či vesmír (a další). Gameska nabízí 25 levelů a editor úrovní, pomocí něhož si lze vytvořit další kola. Je zde řada nastavení i možnost multi-playeru a celé dohromady je to vlastně jediný český remake Dyna Blastera v 3D provedení, který jsem měl možnost hrát a tak mi prosím věřte, že jde o kousek, který stojí za to zhlédnout.

stáhnout hru
hakam

autor
/ hakam

Skóre

76 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Bomb Blast 3D Bomb Blast 3D Bomb Blast 3D Bomb Blast 3D Bomb Blast 3D