recenze

Blitter 2: The Swarm

Blitter 2: The Swarm

Je tady další vesmírná pařba, ve které o nepřátele nebude nouze. Váš monitor se jimi bude doslova hemžit. Vaše mise je ochránit svou planetu, a to pochopitelně tak, že všechny své protivníky zlikvidujete. Vyzkoušejte sami, jestli to dokážete a odrazíte útok dotěrných mimozemšťanů.
Jde již o tradiční střílečku, ve které se pohybujete pouze v dolní části obrazovky a snažíte se zlikvidovat všechny oponenty, kteří na vás útočí. Pokud máte rádi tento typ her, pak vám mohu také doporučit Alien Raider, nebo Alien Xenocide.

Ale my se nyní dostaneme k hernímu principu a různým možnostem, které nám tato hra vlastně nabízí. Jak již bylo řečeno, nacházíte se pouze v dolní části obrazovky a můžete se pohybovat jen vlevo a vpravo. Nepřátelské letouny se neustále motají nad vámi a shazují bomby. Proto jejich počet musíte co nejdříve snížit. Nebude to ale zase tak jednoduché, protože můžete najednou vypálit pouze dvě rakety. K tomu, aby jich mohlo být najednou vypuštěno více, je potřeba sbírat bonusy, které občas vypadnou ze sestřelených plavidel. Jeden vám dává možnost neomezené střelby, druhý střílí do tří směrů atd. A nakonec máte i ničivou zbraň, která zlikviduje všechno, co jí přijde do cesty.

Pokud mám mluvit o grafice, mám rozporuplné názory. Na jednu stranu musím pochválit výběr pozadí, na kterém se celá gamesa odehrává, dále také některé efekty jako jsou výbuchy, ale na stranu druhou jsou letouny udělány opravdu jednoduše a moc polygonů na nich neuvízlo. Zvuková stránka není nic extra, označil bych ji za běžný průměr.

Sečteno a podtrženo nejedná se o grafický skvost, ale po stránce hratelnosti si nebudete mít na co stěžovat a určitě nebudete litovat, pokud si toto dílko stáhnete a zapaříte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie

Blitter 2: The Swarm Blitter 2: The Swarm