recenze

Blbost

Blbost

Česká death-matchová hra pro dva až tři hráče na jednom PC s řadou levelů, mnoha překvapeními a spoustou bonusů. To je inteligentní hra Blbost, která vás dostane a připoutá k monitorům na dlouhé hodiny. Jedna z prvních her Jiřího Výchopně čeká jen na vás.
Jiří Výchopeň má na svědomí nejednu gamesku. Jmenujme například Arnal, Rock Blaster +, Nu Pagadi!, Becher Train, Snejk, Spitris, Boll nebo mobilní gamesky CavernDiamond, PhoneMan, SimBabe, PhoneInvaders, CrazyBalls, Courser, Rewersi, SuperJohann a další. Jednou z těch, které jsem si oblíbil, byla kdysi gameska nazvaná Blbost. Je to hra určená pro dva až tři hráče, která má ovšem něco do sebe. Trávili jsme u ní tehdy s přáteli - někdy v roce 1999 - dlouhé hodiny a fakt nás bavila, protože jsme mohli hrát všichni tři najednou (sice namačkáni u jednoho počítače), ale multi-player to byl opravdu dokonalý.
Doba sice postoupila a lze dnes najít nespočet graficky dokonalejších kousků, ale i tak tato gameska ani dnes neoplývá nijak špatnou grafikou - ba právě naopak. A ačkoliv zub času možná grafice ubral trošku na dokonalosti, tak na hratelnosti neubral vůbec nic.

Úkolem každého z hráčů je oddělat ty ostatní pomocí střelby a zbraně, kterou má k dispozici. Nevěříte. Vyzkoušejte si to.

Obrazovka je rozdělená na tři části a každý z hráčů vidí v té svojí i svého hrdinu, který se pohybuje po labyrintu plného bonusů ke sbírání a obsahujícího i nástrahy usilující mu o život (skládající se ze sta procent energie). Levelů, v nichž můžete rozjet tento death-match je k dispozici spousta (chrám smrti, teleporty, sado, studny žalu, podzemí, les zapomnění, tazwood, chodby žížal, filth, VUT strojní a řada dalších), nastavit lze jak rychlost hraní, tak přítomnost diamantů.

Gameska je napsána v Pascalu, takže pokud by vám náhodou nešla spustit, nezoufejte a použijte DOSBox a pak už stačí jen pozvat někoho, kdo si to s váma rozdá a vězte, že vás to chytne. Dejte sbohem prospaným nocím a nudným večerům... teď už se od monitorů neodtrhnete.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Blbost Blbost Blbost Blbost Blbost

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce