recenze

Blast-o-matic

Blast-o-matic

Jsou vám sympatické 386kové klasiky jako Tyrian nebo Tubular Worlds? Potom se vám možná šikne i Blast-o-matic, protože se jedná o přesně takový "přivolávač" nostalgie. Pro ty ostatní je to ovšem jen... obyčejná hra k relaxaci.
Ano, tohle docela příjemné, ale jinak tuze neoriginální zpracování od Masked Bear, kteří spáchali například výborný Marble Run, je téměř zrcadlově přesnou kopií svých prastarých vzorů. Máte k dispozici raketku, několik divokých zbraní a power-upů a tři levely se stejným počtem bossů, kteří vás dost možná budou stát nejeden load. B-o-m se hraje opravdu příjemně, škoda jen slabé délky hry, která působí oproti takovému Tubularu jako... odvar.

Audiovizuální zpracování je tentokrát průměrné, což někoho v konkurenci přepixelovaných pecek odradí, ale na druhou stranu poměrně úspěšně evokuje právě ty čase, které "vykrádá". Grafika Tubularu totiž ve své době pochopitelně přespříliš barev nepobrala.

Stojí Blast-o-matic za chvilkový hřích? Pro fanoušky/pamětníky určitě ano. Sice tomu chybí délka, nápady a vůbec větší šmrnc, ale stejně se jedná o ucházející alternativu, jak zabít jedno nebo dvě otravná odpoledne... A pokud se vám hra zalíbí, můžete s čistým svědomím sáhnout i po Space Invasion nebo Stargunneru, které nabízejí podobné hrátky v minimálně stejně kvalitním podání. Enjoy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Blast-o-matic Blast-o-matic Blast-o-matic