recenze

Birdy

Birdy

Přeneste se ze zimy do teplejších krajů, kde je nyní ráj všemožných druhů ptáků, a zakuste si boj opeřenců o místo na výsluní a i o samotné přežití.
Jak to chodí v nelítostném světě tvorů, kteří se mohou vznést nad vše živé do nebe, jsme si měli možnost vyzkoušet poměrně nedávno v hříčce Jungle Survivor. Do tamější části džungle se přistěhoval nový obyvatel a rovnou si chtěl pro sebe rezervovat velký kus životního prostoru, a proto bylo nutno zlikvidovat všechny ostatní původní obyvatele. Vraždění probíhalo velmi poeticky - kálením. Dnes vám představujeme další gamesu z tohoto svébytného světa, v níž vás čeká úkol velmi podobný, i když...

Birdy vám názorně ukáže, co je to potravní řetězec a také co to znamená, když je někdo v nesprávný čas na nesprávném místě. Jednoduše řečeno, dostanete praktickou ukázku, jak že to v nemilosrdné přírodě vlastně chodí. Na začátku hry vlétáváte do ptačí arény, v níž se proletuje mnoho druhů různě velkých opeřenců. Váš chráněnec je ještě malinké mládě, a proto si těžko může dovolovat na obrovské a statné jedince. Ovšem úkol zní jasně, máte zlikvidovat největší orly. Bohužel, jít na to poměrně vyčůraně přes své jedovaté exkrementy dnes nemůžete, nezbývá vám tedy než se řídit jediným pravidlem, které zde existuje: Větší vždy žere menšího. Začnete tedy lovit ta nejmenší mláďata, která jsou naprosto bezbranná. Jak se to dělá? Stačí do nich prostě narazit. Každý úlovek se vám započte ve formě bodů a při určitém skóre vámi ovládaný pták o něco povyroste, takže už nebude odkázán na požírání mláďat, ale bude si už moci dovolit postavit se i menším druhům. Tak to pomalu jde dál a dál, ovšem s tím, že jak rostete, tak přibývá i ptáků obřích, na něž si stále ještě dovolit nemůžete. Občas se po obloze proletí letadlo, po zemi proběhne nenažraná kočka, což jsou věci, s nimiž se není radno shledat face to face. Brzy se váš let začne podobat kličkované, vždyť k dispozici máte jen tři životy. A sám naletět silnějšímu do zobáku, to by byla hanba! Když se budete moc snažit a budete- li úspěšní, dočkáte se úspěchu v podobě konečného vítězství, ale k tomu vede dlouhá cesta. :-)

Grafiku ani zvuky (technické provedení gamesy) nemá moc smysl příliš rozebírat, je vytvořená ve Flashi, takže se dá očekávat, že to nebude nijak tragické. Ovšem trochu škoda je, že se celý příběh odehrává na jediné obrazovce, větší invence by neškodila. Totéž se dá říct i o zvucích, ač se zde objevuje zpěv různých ptáků, mňoukání kočky a rachot vrtule letadla, působí tahle stránka poněkud chudě. Celkově ale, pokud nejste zarytými nepřáteli hříček ze světa zvířat :-), mi Birdy připadal docela zábavný, je odpočinkový a nebude vás nijak zatěžovat složitými úvahami. Typická arkádovitá hra.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

mirka | 26.07.05 v 11:24

skvely napad

zebedee | 07.02.05 v 16:19

Eeeh..251

PZ | 07.02.05 v 15:27

www.aragornpz.webzdarma.cz

quercus | 07.02.05 v 12:03

Zatím max.sc.188.. Jinak jsi mě, Ondřej,i v recenzi celkem pobavil "Začnete tedy lovit ta nejmenší mláďata" Už jsi někdy viděl létát mládě? :) Od vrabčáků až po Bubo Bubo - všechno létá až když je to velké jako maminka a tatínek. No nic..

BtW.. BlueBird.. a není to nějaký reklamní kampaň ODS? |8-)

kaczi | 07.02.05 v 11:38

aha, nic, měla sem si přečíst recenzi. na konec se asi nikdy nedostanu, jsem špatný řidič:)

kaczi | 07.02.05 v 11:36

Jo, je to dobrý. ale musí se hrát celou dobu, žádný polevování, jinak chramst a je po vás. Zajímalo by mě, má to nějakej konec?

zebedee | 07.02.05 v 10:51

Small, simply and fun! Good game, FreeGame:)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce