recenze

Beyond Wolfenstein II: Special Edition

Beyond Wolfenstein II: Special Edition

Jednou to muselo přijít: ID Software konečně zvěřejnil zdrojáky od legendárního Wolfa, což byl samozřejmě impuls pro programátory a legenda legend se dočkala vylepšení a my se pojďme na ni právě dnes podívat…
Představovat Wolfensteina tu myslím nemá cenu. Toho průkopníka, prvního Adama v ráji 3D stříleček, legendu a nezastavitelného antinacistu zná určitě každý, kdo si přičichl k počítačovým hrám. Teď ale nastal moment, kdy i legenda zestárla a tam, kde Wolfovi stačil nůž a pistole přišli na řadu tupí svalnatci s laserovými děly, plasmovými puškami a dalšími výmysly.

ID Soft tedy konečně povolil a vypustil do světa své zdrojáky hry, aby amatérští programátoři mohli oprášit prach z Wolfyho busty. A mně je nyní ctí představit vám vylepšenou verzi toho, díky komu to vše začalo – Beyond Wolfenstein II: Special Edition. Původní prostředí a cíl hry zůstal samozřejmě stejný. Opět jste tajný špión vysazený za druhé světové války do srdce říše a máte jasně daný úkol. Prostřílet se spletitým bludištěm kol k Adolfu Hitlerovi, noční to můře celého spořádaného světa a navždy nás zbavit toho ďábla. Cíl jistě nesnadný, ale se schopnostmi Wolfa ne nemožný. Do hry přibylo spousta nových textur a všechny levely byli dokonale předělány. Pokud byl pro vás původní Wolf těžký na orientaci v chodbách každého kola, tak vás tato předělávka rozhodně nepotěší.

Autoři dokázali udělat dokonalé bludiště. V některých kolech je dokonce hned několik naprosto stejných míst, díky čemuž vůbec nevíte, kde se nacházíte a bloudíte a bloudíte stále dokola. Nepřátel přibylo, jak v různorodosti, tak do počtu a nejinak je tomu se zbraněmi. Těch máte na rozdíl od první verze sedm, včetně jakéhosi raketometu. Že by se to dalo zvládnout pouze s rotačním kulometem? Když otevřete dveře a vyvalí se na vás dav gestapáků, pochopíte proč je váš arzenál takový, jaký je. Za to, co nacisti napáchali si rozhodně zaslouží pořádnou odplatu, a proto buďme rádi za hrdiny typu Wolfa.

Grafiku hodnotit nebudu, protože na té se nic nezměnilo a hratelnost zůstala stejně dobrá. Bůhví jestli by Duke prováděl svůj holocaust v Hollywoodu a Quake běhal po aréně, kdyby starý dobrý Wolfy nespatřil světlo světa. Za to a to mnohé jiné patří této perfektní hře poklona. Wolfe, klobouk před tebou dolů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

WlaSaTy | 21.07.03 v 16:32

Prepacte, ale preco sa distribuje hra urcena pre procesor 486 ako WinDoze instalacka? ako si na 486ku prosim Vas nainstalijem najnovsi M$ WIR Sillenium?

Tomáš Jeziorský | 10.01.03 v 15:25

Wolf je prostě úžasný...

Aleš Křepelka | 10.01.03 v 14:29

Tato hra je super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Qarel | 24.12.02 v 21:14

Ta recenze si celkem protireci. Autor ma nejspis mejaky druh deviace ve vztahu k bludistim. Ja osobne bloudeni nepovazuju za obohaceni hratelnosti. Jinak rict ze Duke pacha svuj holocaust mi prijde prinejmensim zvlastni :-) ....i kdyz uznavam skryty vtip :-p .

Jakub | 24.12.02 v 16:17

Jarda Bendl | 21.12.02 v 15:48

Prvni cast patrila pochopitelne Sofisovi, omlouvam se za urceni mnozneho cisla (takze panoce) misto cisla jednotneho ..

UnHynek | 21.12.02 v 15:33

Jardo nadavam ja Agilemu? Pouze pravem branim Ondreje. Nadava Onrej Agilemu? Nenadava! Tak kdes to proboha vzal????
Ano, Sofis.. muzu za to? Je to jeho nazor, tak mluv k nemu. Moje posledni slovo v flame..

Jarda Bendl | 21.12.02 v 15:12

Takze panove,
Myslim, ze looseri jste zde prave a jenom vy. A protoze nemuzete videt do internich veci Agileho, ani Freeher ani Plnych Her, takze nevim, kde berete pravo tady nekomu sproste nadavat, jak tady cinite. A zvlast Sofis je zvlast neprijemny svym vystribrenym slovnikem a zajimalo by me, co kdy udelal on.

BTW: Agilemu neslo vazeny autore o zpochybneni toho, ze v Duke se prvni level jmenuje tak, jak se jmenuje, ale spise o ono slovicko holocaust. Nicmene stejne jako ve vetsine jinych clanku na FreeGame jsem si i ted vsimnul nekterych drobnych chybek v pravopisu:
3d = 3D, Id Soft = ID Soft a nestal = nastal .. I kdyz jde o drobnosti ma to zasadni vyznamy .. Takze tohle by bylo ve strucnosti vse, Jarda

Ondřej Pohorský | 21.12.02 v 14:12

Agile, jestli jsi někdy hrál Duke, tak bys mohl vědět, že první level se jmenuje Hollywood Holocaust. To jen tak pro informovanost.
P.S. Díky Unhynku

Sofis | 21.12.02 v 13:05

unhynek vyser se na toho lůzra, agile je devka co dela pro vsechny...... je tocurak co se sere do slusnyho projektu na kterej trochu nemel a radsi to vzdal..... ses death agile.

UnHynek | 19.12.02 v 22:03

Agile, proc by autor nemel vedet, co znamena holocaust? Samozrejme ze toto slovo je hlavne spojeno se zverstvi v Druhe svetove valce, co se tyce hromadneho vyvrazdovani Zidu, ale pokud ja vim, tak slovo holocaust znamena hromadne vyvrazdovani urcite skupiny, coz se muze korektne pouzit i na eliminaci "ufounu" v HW. Tak nevim kdo to zna jake slovo..

agile | 19.12.02 v 21:08

Hele, vis, co je to holocuast? Pak si odpust ty zvasty, ze ho Duke pachal v HW...

Rómeo | 19.12.02 v 15:33

Poradte mi někdo,jak se ta hra dá stáhnout třeba na disketu. Díky Rómeo

Houkal | 18.12.02 v 21:06

Náááááářez

michal | 18.12.02 v 10:38

parime!!!!!!!!!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce