recenze

Berzerk 2005

Berzerk 2005

Berzerk je ohromný krvelačný záchvat, při němž vám obraz před očima zarudne, vaše okolí se změní ve velkou arénu, kde platí jediné pravidlo: zabij dřív, než budeš zabit! Pokud jste dosud neměli tu čest se s tímto záchvatem potkat, pak dnes máte šanci!
Pokud vám název téhle gamesy něco připomíná, jistě nejste hráčskými začátečníky. Jde totiž o předělávku dalšího klasického dílka, tak jako tomu je třeba u Sokobana nebo u EmPipe. Berzerk 2005 ctí hlavně jeho geniální jednoduchost, která prostupuje všemi aspekty - od hlavního menu, přes ovládání, až po technické zpracování. Milovníci komplikovaností si tedy na své nepřijdou, což se ale nedá říci o příznivcích poctivé, rychlé akce.

Ocitáte se v roli panáka putujícího jednotlivými místnostmi jakéhosi komplexu, který je plný zmutovaných robotů. Ti rozhodně nevynikají svou inteligencí, nicméně, jak později zjistíte, nebezpeční si jste hlavně vy sami. O co tedy jde - stěny bludiště jsou smrtonosné, stejně jako přímý kontakt s roboty, jež jsou zde celkově ve třech druzích, disponujícími zlepšujícími se vlastnostmi (první, růžoví, se jen pohybují, šediví už umějí i střílet, atp.). Je potřeba odprásknout je co nejdřív. Pokud ale budete chytří, častokrát můžete oživlé plecháče postavit proti sobě tak, že se vzájemně zlikvidují sami. Když jsou všichni v místnosti zlikvidováni, odběhnete dle výběru do další místnosti, kde na vás jistě čeká tužší úkol než ten, který jste právě splnili. Ovšem pozor si ještě musíte dát na „parchanta Otta“, což je ničivá kulička, jež vás po bludištích honí s velikou chutí zbavit vás jednoho ze tří životů, které na začátku máte k dispozici. Jeho záludnost tkví v tom, že jej nemůžete zabít. Ovládání zvládnete jen šipkami a controlem pro střelbu.

Úroveň zpracování vás nejspíše nenadchne, ale také rozhodně neurazí. Vše pasuje do rychlého stylu, který vás žene dál a dál, což platí zejména u hudby. Grafika je spíš schematická, ale ne nepěkná. A co zábava? Ta může být hodně velká, ale jen pokud vydržíte s vědomím, že za většinu svých úmrtí si budete moct sami, když budete zmatkovat. Takže hlavní rada na závěr: vždy zachovávat chladnou hlavu! A hodně štěstí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Linkman | 19.01.06 v 01:23

Je to remake ty hry z Atari - nekonecne a nekonecne map :)

Znaboh | 20.08.05 v 11:06

Název mi nepřipomíná nic, ale herní princip vypadá trochu jako Labyrint C, hra z Atari, kterou jsem kdysi pařil. Opraví mě někdo?


galerie

Berzerk 2005 Berzerk 2005 Berzerk 2005

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce