recenze

Beer: The Last Eichhof

Beer: The Last Eichhof

Pijete rádi pivo? Pak si jistě zamilujete tuto hru. Vžijte se do role lahve od piva a zničte vše, co se vám postaví do cesty, ve střílečce podobné klasickým titulům, jako je například Raptor…
Dnešní titul byl vydán již v roce 1993, jedná se tedy o hru starou více než 11 let! Na hratelnosti a zábavě to ale vůbec neubírá. Beer: The Last Eichhof má na svědomí švýcarský vývojářský tým Alpha Helix. Okamžitě po vydání se hra stala velkým hitem a autorům začaly chodit pohlednice z celého světa. Jaká hra to vlastně způsobila takový rozruch?
  
Námět je originálním pojetím tisíckrát omílané klasiky. Určitě znáte některé z mnoha 2d vesmírných stříleček, jako je třeba nedávno recenzovaný Raptor, postarší Operation Spacehog či vynikající Jets'n'Guns . Na stejném principu je založen dnešní Beer. Jen místo vesmírné raketky ovládáte flašku piva! Úkolem je střílet různé nepřátele. Hra má menší příběh - bojujete proti velkým pivovarům za malý švýcarský pivovar Eichhof. Můžete se těšit na čtyři levely. Škoda, mohlo jich být více, ale dohrání hry dá přesto hodně práce. V prvních kolech bojujete proti jiným pivům v nejrůznějších podobách, později na vás zaútočí jiná pokušení, jako jsou koktejly či whisky. V posledním levelu vás čekají věcičky spjaté s nepříjemným probuzením a uváděním do normálního stavu – záchod, šálky od kafe, aspirin, ohryzky od jablek apod. Však to jistě sami znáte! Po každém levelu se dostanete do hospody, kde můžete doplnit svůj zbrojní arzenál. Zpočátku totiž ovládáte jen jednu láhev, která střílí zátky. K dispozici jsou třeba životy, půllitr střílející pěnu, kanón z xenona, zrychlení a některé další power-upy. Koupit samozřejmě nemůžete všechno, máte jen určitou sumu peněz. V průběhu hraní hrajete na body (či spíše na litry). Za každý zničený předmět jste odměněni několika litry. Na konci se můžete zapsat do tabulky nejlepších výkonů.
  
Ke zpracování netřeba mnoho dodávat. Graficky je hra na úrovni před deseti lety. Často se ale i dnes setkáme s titulem, který vypadá obdobně. Vynikající je naopak zvuková stránka. Ani hudba není pozadu, mohlo by jí ale být více slyšet. Když jde člověk z hospody, tak si rád zazpívá. Vydává i jiné zvuky. Mnoho jich je ve hře obsaženo, což dodává ten správný šmrnc. The Last Eichhof je opravdu vynikající gameska. Nepostrádá humor, zábavu, nic jí nechybí. Mohu ji doporučit všem, obzvláště pak milovníkům chmelového moku! A že jich u nás máme požehnaně…stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce