recenze

Bechtor

Bechtor

Výborná střílečka na chvilkové odreagování s hezkou grafikou a chytlavou hratelností! S jednou malou loďkou se v pěti rozličných úrovních postavte hordám krvežíznivých vetřelců. Za zmínku stojí též možnost nákupu vybavení a vylepšování vaší loďky.
Nejprve je nutno říci, že Bechtor není jen tak obyčejnou freeware gamesou – umístil se totiž na prvním místě kategorie Akční dnes již vcelku známé soutěže Becherovka Game (ročník 2005). To, jak asi tušíte, je už samo o sobě dokladem kvality a bylo by nošením dříví do lesa, kdybych řekl, že je to fakt dobrá hra ;).

Podívejme se na ni však trochu blíže. Podle samotného autora je toto dílko nemálo inspirované legendou herního průmyslu, skvělým Raptorem. Nemohu mu dáti jinak než za pravdu, zmíněný titul (a nejen jej) Bechtor vskutku připomíná. Ale jak by také ne, když se jedná o klasickou střílečku v pohledu shora, v níž je vaším úkolem pokosit co nejvíce nepřátel a úspěšně proletět každým levelem. V originalitě tedy težiště hry není, tak kde potom? Odpověď je snadná – hratelnost. Nečekejte žádný komplexní herní systém, nečekejte obsáhlé strategické možnosti, nečekejte propracovaný příběh. To jediné, co vás čeká, je trocha zběsilé akce a hromada vystřelených projektilů. Z horní strany obrazovky se na vás po stovkách ženou nepřátelské voje a vy jim musíte čelit! Druhů protivníků je několik a každý má svá specifika, přičemž základní dělení je na pozemní a vzdušné cíle. Z toho pramení také výběr zbraní – ne každá dokáže postihnout obě tyto sféry, pročež musíte dobře volit, kterou zbraň zrovna použijete. Právě kanóny, rakety a další serepetičky jsou tím, čím se budete zabývat mezi misemi. Za každého zničeného aliena a zlikvidované budovy získáváte peníze, za něž si po úspěšném dokončení mapy můžete nakoupit nové vybavení. K dispozici je něco kolem deseti obyčejných a speciálních věciček (energetický štít, bomby a elektrické šoky). Samotné kanóny fungují buď vždy nebo jsou volitelné. V praxi to znamená, že neustále střílíte z lehkého a těžkého kulometu (vždy nezávisle na ostatních zbraních) a dále pálíte z jednoho dalšího děla dle vašeho výběru. A nutno říci, že tato volba má opravdu význam a nejde zkrátka jen o zvolení „nejdražší a tedy i nejsilnější zbraně“ - proti vzdušným cílům je skvělý například Laser, naopak proti pozemním a vodním jsou třeba takové rakety pravým požehnáním. Na časté změny arzenálu si budete tedy muset zvyknout i v rámci jedné mise a bystrý výběr ideálního pomocníka pro daný okamžik je otázkou života a smrti.

Co ještě k výše řečenému dodat? Jak jsem již zmínil v úvodu, nejedná se o nic světoborného ani extra originálního. Na druhou stranu Bechtor disponuje opravdu chytlavou hratelností, což z něj v kombinaci s povedeným technickým zpracováním dělá velice lákavou záležitost pro mnohé z vás. Svižná akce, upgradování lodě, taktizování s výběrem zbraně a hordy mimozemských parchantů. Na co ještě čekáte? :o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Triple T | 09.12.05 v 15:26

>Podle mě je to slušná napodobenina Raptoru.
:o Ale nepovidej...

Dragi O | 04.12.05 v 09:26

Podle mě je to slušná napodobenina Raptoru.

Triple T | 04.12.05 v 09:06

Tak tahle je opravdu slabsi... Ano, ma nejakou grafiku, ale jinak dost veci obslehnutych zjinama a celkove slaby gameplay.

>+ hratelnost
To snad ani ne...


galerie

Bechtor Bechtor Bechtor Bechtor Bechtor

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce