recenze

Bazzaso

Bazzaso

Bazzaso nabízí strhující akční zážitek v 3D prostoru, kde ovládáte malou ale velmi rychlou raketu, která má nelehký úkol. Vyčistit daný prostor, kde se nachází nejeden protivník s účinnými zbraněmi a nebojí se je použít! Vydejte se do bitvy!
Vzpomínáte si na hru Chicks Gone Wild? Byla vytvořena ve stejném programu jako dnešní záležitost Bazzaso. Tím pádem můžeme najít několik vlastností, které by tyto dvě hry mohli mít společné. Je však jasné, že žánr to určitě nebude. Chicks Gone Wild je jakousi šílenou skákačkou s jednoduchým dějem a vlastně i celou náplní hry, zatímco Bazzaso nabízí slušný akční zážitek s nekonečné střelby na dotěrné protivníky.

Pokud je hra 3D a akční. Vždy si od toho můžeme slibovat zajímavou podívanou. Hru, která by nás měla pobavit nebo si alespoň vyzkoušíme něco nového, co jsme doposud nehráli. Jak tomu bude u Bazzaso si posoudí každý sám, ale můj celkový názor se tu někde samozřejmě objeví. :) Jestli jsme už podobnou hru vydali je těžké soudit. Možná Star Wars: Battle of Yavin má něco společného s Bazzaso, ale je toho opravdu jen málo. Hledáte-li tedy podobnou vesmírnou bitvu jakou je Star Wars: Battle of Yavin, dnes asi nenajdete to pravé ořechové, ale co se neliší, je náplň hry, kterou je neustálá střelba a horda nepřátel, kterým musíte čelit.

Celou hru strávíte jako pilot malého vesmírně lodi, která nabízí pouze jednu zbraň. Ta je však vcelku účinná, pokud ji správně a přesně použijete. Výhoda vaší lodě je rychlost, která je na takové úrovni, že ve chvíli kdy budete v nejvyšší rychlosti létat nad hlavami vašich nepřátel, neměli byste dostat žádný zásah a dost toho zničit. Nezáleží však jen na rychlosti, ale i na stálých změnách směru, které musíte provádět, abyste některým protivníkům nevlétli přímo do střely. Nepřátel je celkem dost druhů. Od běžné tanky, které nejsou příliš rychlé a než na vás otočí dělo, měli byste je sestřelit, až po obrovského robota, se kterým to nebudete mít příliš lehké. Mimo strojů můžete narazit i na obyčejné vojáky, kteří vám také dokáží znepříjemnit život. Ve chvílích, kdy nemáte příliš mnoho životů se budou hodit lékárničky, které můžete najít na konci mapy skryté za kopci, ale dávejte si pozor – vždy bývají dobře střeženy.

Stejně jako u Chicks Gone Wild nejsem příliš nadšen, ale zároveň nemůžu říct, že bych se totálně nudil. Ve hře mi toho však až příliš chybí. Mohla by nabízet více zbraní, díky nimž by se dalo rozpoutat pořádné peklo. Jediná zbraň, kterou ve hře máte je příliš jednoduchá a občas je docela práce trefit se přesně do vojáka, který po vás mezi tím lupe granáty. Dalo by se to vychytat, kdyby křídla lodě fungovali jako nože, kterými bych vojáka přepůlil. :) Bohužel však nejsme u UT 2004. :) Další chybou je ovládání, které je nepochopitelně kombinováno s myší. Ovládáte s ní směr letu, což je v pořádku, ale zároveň jí potřebujete na pohyb – pravé tlačítko myši. Šipky totiž využíváte na naklánění lodě pro přesnou střelbu – trochu zastaralé, nemyslíte? Bazzaso však vyzkoušejte, podobných her se poslední dobou moc na freeware herní scéně neobjevuje, a tak se každá cení. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce