recenze

Battle City 2004

Battle City 2004

Remake tankové akce se přiřítil na naše monitory se spoustou vylepšení, hlavně co se zvuku a grafiky týče, a přitom si dokázal zachovat svou originální a dlouhotrvající hratelnost kór, když se sejdou dva kamarádi a rozstřílejí nepřátele na cucky!
Zapaření této hry mě donutilo zamáčknout nostalgickou slzu a zavzpomínat na staré časy, kdy jsme, spolu s rodinou, hrávali na videohrách tuto skvělou akční tankovou simulaci. Už tehdy jsem se královsky bavil a teď to nebylo jiné. Jaký je tedy hlavní rozdíl mezi starou, původní verzí a tou novou?

Než začneme porovnávat, bylo by lepší zopakovat, o co vlastně ve hře jde. V kabině tanku jste uvrhnuti do zničitelného bludiště a vaším úkolem je ubránit vaši základnu (znázorněna orlicí) před neustávajícími útoky nepřátelských vozidel. Zatímco váš tank vydrží vždy a pouze jednu ránu, ty na druhé straně barikády jsou variabilnější. Některé jsou rychlé, ostatní mají posílený pancíř, a tak budete muset třikrát vystřelit, než si budete moct připsat bodové ohodnocení do kolonky score. Jakmile zneškodníte veškerou potencionální hrozbu pro vaší základnu, přesunujete se do nové mise. Úrovní je celá řada, ale kdyby vás z nepochopitelných důvodů přestaly bavit, můžete si vystavět vlastní pomocí jednoduchého editoru ve hře.

Novým pozlátkem hry jsou vylepšení, která občas vypadnou z nepřátel a většinou vám značně usnadní práci. Tu zničí všechny nepřátele na obrazovce, támhle opevní základnu či přidá život.

Grafika hry doznala největších změn. Vše prošlo kompletní rekonstrukcí, a ačkoliv je hra ve 2D, vše je krásně koukatelné, doplněné o nové efekty výbuchu a dalších serepetiček, kterých si budete více či méně všímat. Hudba je dynamická, a tak se s každým kolem mění. Rozhodně se jen tak neoposlouchá. Na závěr snad už jen: Fire at will!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

amater | 21.02.18 v 12:49

Mohu vědět, proč mi hra nefunguje? WIN10. Režim kompatibility na WIN7,WIN XP nic nemění. píše to error al abrir battlecity.dcb

Bombr | 03.06.06 v 12:44

Mockrát děkuju, za tuhle hru, připoměla mi staré dobré časy na televizních hrách, žádné errory, viry, windowsy... :P


galerie

Battle City 2004 Battle City 2004