recenze

Battalion

Battalion

A pojedeme nazpět v čase… Dnešní kousek Battalion je sice mírně zastaralý, ale v přehršli super-super-super 3d vyakcelerovaných her je vyloženým balzámem na duši. Originální vektorová grafika zaujme, a když se přidá prima hratelnost, není co řešit.
Námět zdánlivě připomínající Godzilu. Hned na počátku hry si můžeme vybrat mezi čtyřmi gigantickými monstry (synonymum Godzila…) a hurá devastovat šťastné malé městečko kdesi na americkém středozápadě.

A abychom to neměli tak lehké, jakmile obyvatelé městečka zmerčí naše monstrum, už žhaví mobily a volají národní gardu a armádu. Jen co si trochu obhlídneme místní radnici, už máme za zadkem transportéry, tanky, vrtulníky a jinou havěť, která nás do úmoru pronásleduje a snaží se nás prachsprostě zlikvidovat. Zastavím-li se u grafiky, pak i když se jedná o zastaralou 3D vektorovou technologii, přesto působí v dnešní době plné extra akcelerátroů příjemně uklidňujícím dojmem. Jinak obecně lze říci, že dnešní hra mi silně připomíná hru Virus (blahé paměti z roku 1987-8), ve které jsme podobným způsobem ovládali vesmírný korábek a smažili nepřátele v pekelném ohni.

Sice už vidím mnoho „novodobých“ hráčů, kteří se osypou svrabem velikým při pohledu na dnešní hru, ale to nevadí. Těm, kteří překonají tuto virtuální bariéru, je připraven příjemný herní zážitek. Tečka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Solidus | 01.12.05 v 19:09

tato hra ma celkom dobre zabavila.Hned mam chut si pozret Godzilu :-)


galerie

Battalion Battalion Battalion Battalion Battalion