recenze

Aztec God

Aztec God

Pozor! Přinášíme vám opravdu silně návykovou gamesku, která prověří vaší pozornost v celkově třiceti levelech. A díky spoustě bonusů a překrásné grafiky vás ujišťuji, že vás tento titul udrží přikované k židli až do chvíle, než ho dohrajete! Pohov.
Her s kuličkou v hlavní roli zde bylo již několik. Vzpomeňme třeba na takový počin AtmoSphere nebo Celestial Sphere. Dnes si představte, že takovou kouli korigujete v jednom z mnoha bludišť. A hned si jistě uvědomíte, že se nudit nebudete. Jak jsem zmínil již v perexu, připraveno je zde celkem třicet levelů. V každém z nich máte vždy na chlup stejný úkol – musíte osvobodit duše nemrtvých a dostat se do cílové pásky. Ale vezměme si vše pěkně po pořádku.

Když se seznámíte s ovládáním (můžete si vybrat klávesnici nebo myš, osobně doporučuji variantu číslo dvě, tedy myš), zjistíte, že zde máte bludiště o určité velikosti. Když se začnete kutálet a budete prohledávat jednotlivá zákoutí labyrintu, velmi rychle narazíte na skupinku pomatených nemrtvých. Ti zde chodí od ničeho k ničemu a prakticky je jim všechno jedno. Naštěstí jste zde vy a tak se je nebojte převálcovat. Jim se uleví a vám se přiblíží vítězství v daném kole. To nastane v případě, kdy budou duše všech oponentů osvobozeny. V té chvíli se vám totiž zpřístupní teleport a můžete vesele putovat dále. Než se tam ale dostanete, budete muset ujít ještě velký kus cesty.

Často se zde například budete střetávat s různými překážkami, které by nedělaly ostudu ani v takovém Tomb Raideru či Prince of Persia. Jak se jim vyhnete, bude pochopitelně záležet jen a pouze na vás. Já vás jen upozorňuji, že i když jste pevná koule, kterou jen tak něco nerozhodí, pamatujte, že takový ostrý hrot bodláku vám přeci jen příliš dobroty neudělá. Také myslete na to, že zde jsou různé díry, které přímo vyzívají k tomu, abyste do nich nechtěně vklouzli. Naštěstí je zde spousta bonusů, které vám čas od času pomohou z nejhoršího. Jenou se mi například stalo, že jsem byl fakt v nezáviděníhodné situaci, kdy jsem měl značné poškození a prakticky se už blížil můj konec. Naštěstí se objevil bonus, který mi okamžitě zabil všechny nepřátele a protože jsem byl blízko cíle, rychle jsem se tam vypravil. Výhra v dané úrovni byla doma a protože se s každým dalším levelem doplňují životy na maximum, mohl jsem se soustředit na nové prostředí. Ještě je zde speciální forma staminy. Pokud ji aktivujete, vaše koule na jistý čas změní chování a některé věci překonáte mnohem snáze. Stamina se ale, na rozdíl od životů, nedoplňuje automaticky, získáte ji buď po zabití nepřátel, anebo při sebrání speciálního bonusu.

Musím říci, že hrát Aztec God byla skutečná lahůdka. I když se dostavil lehký stereotyp, kvalita hry vše vynahradila a já se po celou dobu skvěle bavil. Velikost hry je navíc více než přijatelná, takže závěrem bych řekl jen jediné, a to: „stahujte!“

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Aztec God Aztec God Aztec God Aztec God Aztec God