recenze

Avoidoid

Avoidoid

Zavzpomínejte na staré dobré časy v retro-vesmírné střílečce, která si proti asteroidům nebere servítky. Není totiž vůbec jednoduché se vypořádat s prvu vcelku jasným úkolem - přežít.
Ke hře Avoidoid jsem přistupoval trochu skepticky. Bál jsem se už od počátku, co to může být za titul, když má od začátku označení retro. Naštěstí jsem se ve svém pocitu naprosto zmýlil a už od prvního spuštění jsem si hraní užíval až po závěrečné vybuchnutí rakety.

Ano - čtete správně. V této klasické shoot'em'up střílečce se převtělíte do rakety, která musí proletět spletitou úrovní plnou asteroidů co nejdále. To, jak už jsem výše v perexu zmiňoval není vůbec jednoduché, neboť se hustota asteroidů neuvěřitelně zvětšuje. Takže je jasné, že vám normální střely v tomto případě budou na nic. Jakmile se totiž hladina životů dostane na nulu, hra končí.

Abyste vydrželi ve hře o něco déle, přichází na řadu speciální power-upy, které jsou hned trojího druhu. První představuje štít, díky kterému vydržíte srážku s vesmírným tělesem. Druhý power-up zastupuje zbraň ve stylu granátů, kdy se do prostoru vyhodí a vybuchnou až na povrchu kamenů. Třetím speciálním bonusem je sonický pulsar (ve hře jako Venom), který na chvíli zrychlí rychlost střel a zničí objekty před vámi.

Grafický hábit je naprosto na profesionální freewarové úrovni. Nestává se příliš často, že byste našli podobnou grafiku v ostatních hrách podobného typu. Hudební a zvukový doprovod je také na perfektní úrovni a okamžitě vás vtáhne do vln vesmírných proudů.

Co říci závěrem? Po dlouhé době konečně nějaká retro vesmírná akce, která stojí rozhodně za stáhnutí! Kolik skóre nahrajete vy? :)

stáhnout hru
fiolax

autor
/ fiolax

Skóre

92 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Avoidoid Avoidoid Avoidoid