recenze

Aurora Borealis

Aurora Borealis

Jistě máte někdy dost denního dění kolem vás a chtěli byste si příjemně odpočinout u něčeho, co vás dokáže dát do pohody. Tahle hra je jednou z věcí, která se o to celkem úspěšně pokouší. Působí na vás hlavně příjemnou a jednoduchou grafikou plnou barev a také uklidňujícím zvukem.
Při prvních úvahách o této gamese jsem neměl páru do jakého herního stylu ji zařadit. Je sice zpracovaná ve 3D, ale rozhodně není akční. Nicméně se k ní z naší nabídky žánru nic jiného patrně nehodí (ještě snad vesmírná střílečka). Kategorii „relaxovek“ totiž bohužel nemáme :-).

Takže bychom si měli říci, co se zde vlastně bude dít. Není to nic složitého. V kosmické lodi obíháte kolem Země, která je obehnána zářícím prstencem. Vaší úlohou je proletět celým tímto prstencem. Titul má 5 kol, přičemž poslední slouží pouze k navýšení vašeho skóre a nelze jej projet. V těch ostatních kolech si musíte najít tu správnou taktiku, abyste ve vymezeném čase stihli sesbírat všechnu auru. Tím jsme se dostali k jedné věci. I když se jedná spíše o relaxovku, máte zde vytyčený časový limit, který vás trochu tlačí k rychlejším reakcím. Ten je však tak štědrý, že nemusíte zase tolik spěchat. Jde jen o to, zda chcete mít vysoké skóre, nebo si jen tak zahrát.

Grafiku jsem nakousnul již v samotném úvodu. Zaujme zejména hrou světel a barev a samozřejmě potěší, že je zpracována ve 3D. Vizuální stránka je vlastně hlavním tahounem celého dílka. K tomu všemu si ještě přičtěte velice dobře zvolený zvuk.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

Aurora Borealis Aurora Borealis Aurora Borealis