recenze

Astral Mega Invaders

Astral Mega Invaders

Kosba ve vesmírném vakuu po x-té. Se svým vesmírným korábem opět visíte v Universu, opět střílíte bezpočet nepřátelských stíhaček a opět se snažíte vydržet naživu co možná nejdéle. Může tohle ještě zaujmout?
Space Invaders se s námi táhne již pěkně dlouhou dobu, a jak to tak vypadá, tak se s námi ještě dlouhou dobu táhnout bude. To ale rozhodně není na škodu, ale vzápětí musím říct, není všechno zlato, co se třpytí aneb sůl nad zlato aneb… Pojďme raději na recenzi (redakce Freegame.cz se od této věty distancuje, a nechce s ní být nijak spojována – pozn.red.)

Princip hry je jednoduchý jak facka. Objevíte se v lodi, která se vznáší nad ufouny sužovanou Zemí a vaším úkolem je pozabíjet jich co nejvíce, a přitom se snažit neumřít. Nepřátel je hodně, vy jste sám. Taky nejste jediný, kdo má zbraně a pokud koupíte nějaký ten zásah, rozhodně to pocítíte. Někdy se opravdu zapotíte, když budete manévrovat mezi střelami a snažit se opětovat palbu. Naštěstí, na obrazovce jsou rozesety štíty, za které se můžete schovat a tím se uchránit od případné ztráty života. Bohužel štíty nevydrží věčně, a tak se po několika zásazích stávají nefunkční. Životy máte celkem tři a s tímto počtem musíte vydržet po celou dobu hry – nedají se nijak doplňovat.

Grafika hry, ač trojrozměrná, směřuje spíše k průměru a to hlavně díky hnusným nepřátelům, kteří vypadají jako preclíky vyrobené v Černobylu. Interiér lodi a okolní vesmír je naopak pěkně koukatelný a vylepšuje dojem z otřesných nepřátel. Zvuková stránka je o něco výše než grafika, přesto se netěšte na žádnou symfonii. Máme tu další klon, bez špetky originality, kopírující svého předchůdce do posledního puntíku. Přidání třetího rozměru je sice fajn, ale na vysoké hodnocení bohužel nedostačující. Howgh

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

rectum | 09.07.06 v 16:19

odpad.


galerie

Astral Mega Invaders Astral Mega Invaders Astral Mega Invaders

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce