recenze

Assault Trooper

Assault Trooper

Bavil vás Jagged Aliance, Cannon Fodder nebo X-COM (UFO)? Potom vás jistě zabaví i kříženec všech těchto titulů, které bezesporu patří mezi to nejlepší, co nás mohlo ve strategickém žánru potkat. Neváhejte, pojďte pařit a zavzpomínat si na ty krásné časy!
Současnost již bohužel není rájem tahových a podobně laděných strategií, jako tomu bylo v minulosti. Dnes již jen těžko najdeme kvalitní titul s takovou atmosférou a hratelností, jakou bezesporu oplývaly jmenované hry. Přeci jen si ale tento žánr můžeme připomenout v dnešní hře Assault Trooper, který mi dobu dávno minulou připomněl.

Hra se skládá ze dvou částí – světové mapy a akcí. Na světové mapě si můžeme vybrat mise, do kterých se pustíme. Nejedná se ale jen o jedno a to samé. Budeme kupříkladu zachraňovat rukojmí, ničit raketové síly, hledat různé předměty a samozřejmě zabíjet vše, co se dá. Před každou z těchto misí máme navíc možnost si vybavit ovládaného vojáka různými zbraněmi. O tom, s čím tedy budete bojovat, rozhoduje váš výběr a hmotnost zbraní, kterou unesete. Zezačátku to není mnoho, a tak nezbývá nic jiného, než nabrat pár granátů, brokovnici a jít na věc.

Když se vrhnete do mise, zezačátku vás překvapí poměrně jednoduchá grafika, která ale k celé hře náramně pasuje a vytváří tu pravou atmosféru. Na myš také zapomeňte, celá akční část se odehrává na šipkách a tlačítku pro střelbu (případně pro ležení, měnění zbraní a léčení za pomoci medi-kitu). Nejvíce se tak koncepce (až na tu myš) podobá Cannon Fodderu, takže si můžete být jisti, že real-timové akce si užijete do sytosti. Pokud se budeme bavit o celkové atmosféře, tak ta pro změnu připomíná velmi dobře Jagged Aliance – pamatujete na jungle, bitvy v rozbořených barácích, schovávání se za stromy? Pokud ano, jistě si již dokážete vybavit podobně provedenou hru v reálném čase.

Co mi tu však trochu chybí, je ekonomická část hry. Kromě výše popisovaného nemůžete dělat nic jiného než bojovat. Najímání žoldáků, kupování zbraní či zabírání území tu tak bohužel nenajdeme. Trochu to ospravedlňuje pojetí hry, které je laděno více akčním směrem, ale stejně nám mohli autoři dovolit větší management zbraní a doplňků, případně více RPG prvků.

Pokud tedy uvedené záležitosti oželíte, není se o čem bavit a je čas začít stahovat.

stáhnout hru
Stynak

autor
/ Stynak

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

cichlasoma | 11.09.06 v 11:54

no to je dobrý, freegame je jedinej českej server s recenzí týhle hry a hned má dvě:
http://www.freegame.cz/game.php?id=1262


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce