recenze

Aspirin Protector

Aspirin Protector

Myslím, že všichni moc dobře víme, jaké to je, když nás napadne chřipka a podobné ošklivé bacily. Nyní máte ale obrovskou příležitost na pomstu. Tak neváhejte a vyzkoušejte boj s bacily!
Nikdo si nedá říct, a proto nadále vznikají hry typu Moorhuhn. Mnoho recenzentů se těmto hrám vyhýbá velkým obloukem, protože už jsou velmi ohrané, nějaké mají celkově velmi špatné provedení a jiné jsou zase třeba ohromně nezáživné. Ale když už takové hry vycházejí, tak se nemohou jen tak odstrčit do kouta. Někdo tyto hry musí vznést na stránky a recenzovat, vždyť to jsou hry jako jiné. Aspirin Protector (dále AP) je ovšem světlým bodem v tomto žánru ,,Zastřel si svého…,,. A proč? Pro začátek jen napovím, že hra má originální inspiraci, dobře provedené prostředí a také vede svým přístupem k věci. Po všech těch hrách, kde jste si mohli zastřelit např. upíra, zajíce, slepici, roboty, pokémony, tučňáky a další zvířátka a výmysly, si teď můžete zastřelit, spíš eliminovat svého bacila. Tento klon Moorhuhnu určitě stojí za vaši pozornost, pokud máte rádi hry tohoto žánru tak budete určitě potěšeni.

Možná by chtělo trochu upřesnit hru samotnou. Nevím, jestli vznikla jako nějaký tak trochu poučný i zábavný program, ale záměr se tak jako tak povedl na chvalitebnou. Střílet budeme tedy bacily (přesněji škodlivé aktivní krevní destičky) a chránit budeme červené krvinky a neutrální krevní destičky. Pokud vám tento odstavec bude připadat jako část lékařského protokolu tak se nedivte, hra je zasazena přímo do lidského těla a to doslova. Tentokrát se nepodíváme na rozkvetlé pole nebo sněhové pláně, ale podíváme se do žil a tepen lidského těla, kde svádí boj dobro se zlem (Aspirin vs.bacil). Proti bacilům zde nastupuje armáda prášků, které nemilosrdně eliminují jakékoli nežádané látky v lidském těle. Při samotném vstupu do hry se můžete pokochat tabulkou skóre a dále i vysvětlivkami a poučkami k jednotlivým složkám látek, na které ve hře narazíte. Pokud se tedy chcete něco málo přiučit o bacilech, tak zde je to možné. Poté vám už nezbývá nic jiného, než se pustit do krutého boje s bacily. Hra se skládá ze tří levelů. V každém z nich máte za úkol zničit jiný počet bacilů a také máte větší počet střeliva nebo-li prášků. Takže je hra poměrně lehká, protože počet střeliva nadmíru přesahuje počet bacilů, kteří mají ukončit svoji působnost.

Jak už jsem řekl, tak celá hra je zasazena do lidského těla. Tomu odpovídá i prostředí hry, které je docela dobře zvládnuto, dokonce nebyl opomenut ani tep, který unáší všechny složky krve dál, takže musíte také rychleji střílet, jinak by se vám mohlo stát, že bacily jednoduše odplavou. Už víme, že hra má tři levely, ty se také ale liší oblastí, ve které se odehrávají. Jednou je to mozek pak srdce atd. K orientování ve hře slouží několik věciček. Za prvé je to vlevo nahoře ukazatel lokace v těle, další je vpravo nahoře stav skóre a času a v neposlední řadě i počet zbývajících střel. Na herní obrazovce se proháníte zaměřovačem, kterým můžete náhodou eliminovat i neutrální látku či krvinku, za tento úkon se vám pochopitelně odečte nějaké to skóre, ale při zničení více bacilů jednou ranou si tento omyl můžete vynahradit přičtením nemalé částky, která jistě zvedne hladinu stávajícího nahraného skóre.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Lobo | 15.10.02 v 08:01

Zas tak originální nápad to neni. Hry, kde hráč musel zabíjet škůdce v lidském těle, existovaly už v 80. letech na Atari i ZX Spectrum. Bohužel si již nepamatuji názvy :-(


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce