recenze

ArchAngel

ArchAngel

Asi bych měl na začátek říct, že her jako je ArchAngel stahuji každý měsíc několik. Vývojáři si holt v určitém směru nedají říct... Ale (snad až na Tank Commandera) poprvé jsem se u nějaké pořádně pobavil. Ne, že bych byl bůhvíjakým příznivcem nejrůznějších flejmů, ale... ať žijou Apache!
V dost možná jedné z nejlepších her od frajerů ze SleazySoftu se ujmete role střelce a pilota v jedné osobě, který má před sebou jediný evidentní cíl - doletět do cíle. Možná tady cítíte jakousi snahu přejít plynule příběhu, ale ne - ArchAngel to vůbec nemá zapotřebí, jeho přednosti totiž leží jinde, v samotné hratelnosti.

Se svým vrtulníčkem se podíváte do několika levelů všech možných tvarů a barev, a střídat se budou samozřejmě i protivníci (např. těžko potkáte dvacetitunový tank plovat na vodě, žejo). Levely jsou jednotvárné, ale to co se v nich odehrává, už zdaleka tak jednotvárné není - pokud nebudete mít obrazovku zalitou vlastní krví, jistě v ní budete mít dým, exploze nebo alespoň pár mlsných protivníků. Helikoptéry, tanky, křižníky a podobně, působí zpočátku poměrně laxním dojmem, ale s přibývajícími levely se obtížnost rapidně zvyšuje. Naštěstí si před každou směnou můžete nakoupit čtyři typy různě se chovajících raket, na které jste si v minulém kole pečlivě vystříleli nějaký ten miliónek (ve válce obvykle není nic zadarmo...) a které vám nejednou zachrání zadek. Jediným problémem byl pro mě autoaim, díky kterému trefíte úplně vše co se hýbe (a následkem toho pár desetin sekundy neuvidíte přes kouř ani ň). Nutno podotknout, že bez něj by bylo třeba razantně ubrat na počtu nepřátel a zmizela by ona nádherná vřava.

Co se týče grafiky, dopadá ArchAngel všelijak. Pozadí jako taková nejsou nic světoborného a často dominují hrany, ale až se tři čtvrtě monitoru zalije změťí trosek a vaší vlastníí krví, asi vám to bude jedno. Když nad tím tak uvažuju, pravděpodobně vám to bude po celou hru jedno... Protože tady se na nikoho nečeká, tady se střílí. Zvuková stránka mě pak velmi mile překvapila, od freewaru toho ve svých bedýnkách moc nečekám, ale tentokrát jsem dobrovolně pootočil čudlíkem "volume" směrem doprava. To, co uslyšíte, totiž nebude výbuch, ale výbuch. Mňam!

Dámy a pánové, stahujte! Ne, že by byl ArchAngel probůh bez chyby, to rozhodně ne, ale lépe si s helikoptérou na Freegame zřejmě nezalítáte, o masakrování nemluvě. Kdyby takhle exceloval každý freeware co přijde na svět, John Carmack by s největší pravděpodobností přišel o práci a byl by nucen rozprodat svou sbírku červených Ferrari ve velikosti 1:1... Čehož se ale obávat nemusíme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

vaclav | 20.03.06 v 14:34

aaa

X-men | 17.03.06 v 16:02

Hmm...Mohlo to být delší,což je škoda když je ta hra super!


galerie

ArchAngel ArchAngel ArchAngel ArchAngel ArchAngel

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce