recenze

Ao6

Ao6

Vesmír, raketky a lasery, už je to tu zase. Když jako vývojář nevíš coby, naprogramuj něco podobného, vždycky si to někdo zahraje. Má Ao6 na víc, než na podobné protivné zaškatulkování? Lkám zase jednou nad neoriginalitou zbytečně?
V posledním kousku Italů z Mumble Games dostanete zase jednou do rukou svou raketu, pár povinných obětí kolem sebe a vesmír, tentokrát opravdu rozsáhlý (a bohužel i jednotvárný), přičemž v každém levelu (prý je jich nekonečno, tak máte co dělat...) šiky protivníků správně houstnou. Přesto Ao6 není kdovíjak řežbózní záležitost a na to, že jste velmi omezeni jak municí, tak absencí větších bonusů, se oproti konkurenci stále jedná o procházku meteoritovým sadem.

Co se audiovizuální stránky týče, autor chytře zvolil mix vesmírného prostředí a jedné poměrně ucházející hudební smyčky a dopadlo to vesměs dobře. Přesto to na mě ale působilo stylem "jak na hráče, abych se nenadřel" :-). Ao6, alespoň podle svého autora, věrně simuluje vesmírnou gravitaci a další prvky, což nemůžu potvrdit ani vyvrátit, neboť do kosmu nelétám každý den, dokonce jsem neabsolvoval ani základní NASA výcvik ;), ale subjektivně se mi to ovládalo prostě zle a tím to pro mě končí.

Co dodat závěrem? Ao6 je klasická, příjemná, solidně se tvářící vesmírná arkáda, jakých jsou "na trhu" v různé kvalitě gigabajty. Ano, je to zoufale neoriginální až to bolí, ale na druhou stranu toto zpracování patří k těm lepším pod sluncem a i přes svůj připitomělý fyzikální systém dokáže poměrně rychle a silně vtáhnout do děje. Stáhnutím nic neztratíte, a pokud náhodou pasete po větších a macatějších rybách, poohlédněte se třeba po Space Merchants: Conquerors nebo Star Wraith 2, které jsou sice trochu jiný soudek vína, ale určitě chutnější. Ale na dva megabajty a jeden .exe soubor pořád dobrý.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Ao6 Ao6 Ao6