recenze

AntiWar

AntiWar

Missile defender. V překladu obránce s raketami a pro zasvěcené název prastaré hry, ve které jsme myším zaměřovačem a následně vypouštěnými raketami eliminovali letadla, která bombami ničila naše města. A AntiWar je prostě kvalitní remake výše jmenovaného.
Je zajímavé sledovat, jak se na freeware poli neustále opakují klasická témata. Neřekl bych, že je to jen nedostatkem invence mladých vývojářů, ale – a to si řekněme upřímně – mnohdy přemírou lenosti vymyslet něco originálního. Více než na kreativitu se autoři soustředí na lepší a lepší technické provedení stokrát obehraného tématu. Dnešní kousek AntiWar od Saši Thuna odněkud z Teutonských luhů a hájů je tak nějak důkazem mého tvrzení.

Ale abych zase neupíral autorovi vcelku zasloužené vavříny. Hra AntiWar je povedeným arkádovým klonem, ve které pomocí myši zacilujeme přelétávající vzdušné síly za účelem vypuštění naší rakety ze sila (typuji typu Sidewinder) a následné letadlové likvidace. Ta zatracená letadla vypouštějí ze svých útrob zatraceně tučné bomby, které dopadají – a tady změna oproti původnímu Missile Defender – na pochodující malé tajtrdlíky ne nepodobné heroizovaným Lemmingům (pro neznalé další klasická gameska, kterou doporučuji vyhledat na webu a zahrát). Grafické provedení hry je opravdu hezké, hratelnost vybalancovaná, zvuky ucházející.

Hodnocení? Z mé strany lehce nadprůměrné a zasloužené. Zvláštěpak když autor přibalil know-how na tvorbu vlastních nových levelů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

AntiWar AntiWar AntiWar AntiWar AntiWar