recenze

AntiNeph

AntiNeph

Kdo by neznal Quake 3 Arenu, což je dnes něco jako kultovní hra. Myslím si, že asi nikdo, kdo občas sedává za počítačem. Proč se o tom zmiňuji? AntiNeph totiž obsahuje několik prvků právě z velmi známé 3D střílečky. Zajímá vás více? Čtěte dál!
Jak jsem se v úvodu již zmínil, AntiNeph využívá prvky z Quake 3 Areny. To asi naláká většinu skalních fanoušků této hry. Opravdový fanoušek si spíše řekne: „Co může mít hra veliká 1 MB společného s mojí každodenní zábavou?“ No a určitě si i sám odpoví, že rozhodně nic. Bohužel tomu tak je. AntiNeph sice obsahuje něco z Quake 3, ale jen mapy, které jsou zkopírované, což by mohlo autory něco stát, ale jen ve chvíli, kdy by se borci z ID Soft o tuto hru zajímali, což je hodně nepravděpodobné, ale o něčem z obecných pravidel jsem se zmínit musel. ;) Nicméně jde o českou hru, což může celkem nalákat, ale i zklamat. Nerad bych vám tedy kazil vaši iluzi o skvělé hře, ale nerad bych tvrdil něco navíc ve prospěch autorů hry.

Pojďme si projít hru pěkně od začátku. Po spuštění vás velmi nemile překvapí úvodní znělka, což je opravdu výplod fantazie jednoho z autorů. U takové znělky se můžete akorát smát, rozhodně ji neberte vážně. Po vyslechnutí této nu-metalové znělky vás čeká nelehký úkol – rozhodnout pod jakým jménem se při hraní strapníte. Dále je na řadě výběr mapy. Vybírat můžete ze dvanácti map – made in Quake 3 Arena. Některé však nejsou tak úplně z Quake 3, ale nevypadají, že by je někdo vytvořil, takže je také považuji za zkopírované.

Pokud jste se dočetli až sem, tak jste už maximálně zvědaví, o co vlastně ve hře jde. No když už jsou zkopírované mapy, tak proč by se nekopíroval i typ a účel hry. Jediným úkolem hry je myší zamířit na nepřítele a sestřelit ho. Tedy něco jako Moorhuhn. Jakou zbraní? No když už je řeč o kopírování, tak i zbraň je zkopírovaná z Quake 3 Areny. Jde o rail-gun s extra pomalým nabíjením, což vás bude dostatečně prudit. Na obrazovce se totiž obrazuje celkem dost postav a vy máte jen jednu střelu za určitý časový úsek. Pokud tento čas odečteme od času střelby vašich nepřátel, tak nám vyjde malá chvilka, které se skoro nikdy nevyhneme, takže časem padneme. To je zajímavé řešení – mělo to tak být? Možná právě v tom spočívá originalita hry, kterou všichni hledáte. Jsem tedy rád, že jsem vám ji trochu přiblížil a hra se tak pro vás stane zajímavější, ale na jakou dobu.

Autoři se snažili vytvořit něco originálního, použili prvky z Quake 3 – proč ne, ale zkopírovali toho moc. K tomu ještě příšerný zvuk a typ hry skoro stejný jako Moorhuhn. V tom bude asi zásadní chyba.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

J. K. | 04.12.03 v 17:14

Ja Kvaka trojku nikdy nehral ani nevidel takze sem rad ze skouknu aspon mapy a to ve velikosti pouheho 1 MegaBlitku

J. K. | 04.12.03 v 17:14

Ja Kvaka trojku nikdy nehral ani nevidel takze sem rad ze skouknu aspon mapy a to ve velikosti pouheho 1000 KiloZvratku

gfgf | 27.02.03 v 20:07

je to spice urcite doporucuji

Luboš | 22.02.03 v 13:44

Velmi se mi líbí prostředí a žánr!
Děkuji za fóru
Luboš

kkkk | 21.02.03 v 18:33

Tý vole


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce