recenze

Ancient Taxi

Ancient Taxi

Staňte se pilotem prehistorického taxi-vrtulníku a převážejte človíčky dle jejich přání z místa na místo. Povedený remake populární gamesky Ugh! jistě potěší nejen pamětníky původní hry z roku 1992.
Nevím, kolik z vás si ještě vzpomene na gamesku jménem Ugh! od společnosti Bones Park Software Artistic z roku 1992 šířenou pod hlavičkou známějších PlayByte, každopádně tato neveliká hra o velikosti asi 140 kB byla ve své době neuvěřitelně oblíbená, protože její náplň byla nadmíru zábavná a nápad v té době poměrně neotřelý. Oblíbily si ji miliony hráčů a stala se tak právoplatně herní legendou.

A o co vlastně šlo? V Ugh! jste se stali pilotem prehistorické helikoptéry a převáželi jste pračlovíčky tam, kam si řekli. Na obrazovce bylo totiž vždy několik očíslovaných plošin s jeskyněmi, z nichž tito pračlovíčci vyšli směrem k vašemu "taxíku", řekli si bublinou s číslem na jakou plošinu chtějí dopravit a vy jste jim to museli splnit. Přitom jste nesměli své cestující nijak ohrozit, rychle přistát či do ničeho narazit. Ovšem nebylo to tak lehké, protože s vaším vrtulníkem jste nabrali rychlost celkem snadno a špatné přistání tak bylo celkem jednoduché a časté. Když jste všechny cestující převezli, pokračovali jste v dalším levelu s jiným designem a novými překvapeními.

Mnou zde dnes představovaná gameska Ancient Taxi je věrnou kopií populárních Ugh! známých z roku 1992. Je ovšem vyvedena po novém - s lepší grafikou, zvuky i animacemi. Je tu řada efektů a tak například v zimních levelech padá sníh, v jiných prší a podobně. Jsou zde levely, kde budete muset proplouvat pod vodní hladinou či dávat pozor, aby do vás nenarazila letící čarodějnice na koštěti nebo na vás nezaútočil dinosaurus (setkáte se zde ovšem s mnohem větším množstvím dalších překvapení).

Osobně se mi Ancient Taxi zalíbilo a tak bych vám ho chtěl doporučit, určitě vás také dostane, čeká na vás 30 zábavných levelů. S chutí do toho.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Anteater | 06.11.07 v 10:44

Novej remake Ugh!? To byla moje zamilovaná gamesa... Díky!!!!


galerie

Ancient Taxi Ancient Taxi Ancient Taxi Ancient Taxi Ancient Taxi