recenze

Allegiance

Allegiance

Aaaaaaaaaa ... neřvu hrůzou, ale nadšením! Konečně se mi podařilo ulovit nějaký ten lepší kousek a nezbývá nic jiného, než se o něj podělit s vámi. Pokud jste fandy, nadšenci a nebo příznivci vesmírných stříleček v kosmických lodích, příznivci raket, plasmových střel a pořádné smažby, neváhejte a stahujte! Je co hrát!
Vy co nenávidíte Microsoft, a cokoliv co vytvořil, můžete kliknout na tlačítko „zpět“ ve vašem prohlížeči. Pro všechny ostatní je tady nachystána recenze, jakže vlastně vypadá Allegiance. Takže pojďme na to.

Úžasně! Dobrá, dobrá, chtělo by to trochu rozvést, že ano. Ale pokud si myslíte, že zde uvidíte něco, na co bych mohl nadávat a nebo to nebudu opěvovat chválou, tak se mýlíte. Z mého pohledu je tato hra opravdu perfektní. 95% z hlediska toho, že chápu ty z vás, kterým tento styl zrovna nesedí. To ale neznamená, že nemůžete vyzkoušet také něco z jiného soudku, že ano? Nyní je ten pravý čas na to, učinit tak.

Něco málo pro fanoušky: Co si budeme povídat. Všechno co již dobře znáte, ale tentokrát v opravdu velmi nadstandardní grafice. Také můžeme náš koráb sledovat z pohledu 3. osoby, nebo kameru zaměřit na náš cíl a pěkně z největší blízky si vychutnat, jak naše raketa pronikne jeho štíty, exploduje a roztříští ho na vesmírný prach.

Na začátku hry vás provede velmi pěkně zpracovaný tutoriál. Je kompletně namluvený v angličtině, kterou ovšem není potřeba nějak obzvláště luštit a i když nemáte zrovna státnice z tohoto jazyka, myslím, že něco určitě pochytíte. V tutoriálu se naučíte létat, používat zbraně, orientovat se, no prostě ovládat vaši loď a schopně hrát. V poslední části se již můžete tváří v tvář potkat s nepřítelem. Pokud nemáte náladu na nějakou kapitolu, můžete ji samozřejmě ihned přeskočit a pokračovat již k tolik očekávanému boji.

Jak jsem již řekl, všechno podtrhuje skvělá grafika a zvukové efekty. Můžete si také otevřít velké množství různých displejů, které vás informují o všem možném. Mezi základní výzbroj patří nějaké ty primární zbraně a pak samozřejmě rakety. Ty základní jsou takové řekněme polonaváděné. Herní zážitek je opravdu skvělý a je se na co těšit. Ještě dodám, že můžete hrát po LANu a také po internetové síti. Budete se před tím ale muset zaregistrovat. To je ovšem malinká daň za ty kvanta zábavy a perfektního dojmu, které Allegiance nabízí. Týmová spolupráce v tomto formátu, to je opravdu věc. Za peníze kupujete lepší lodě, lepší výbavu, cestujete červími děrami, no prostě paráda.

Tak do toho! Neváhejte, stahujte, zaregistrujte se a už pařte, pařte a pařte. Natřete to všem okolo, létejte mezi meteory a smažte rakety po všem, co označí váš detektor červeně. Přeji příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Rodney | 02.06.08 v 16:35

Tak sem si stáhnul hru z oficiálních stránek a už funguje. Ale nevím, jak to ovládat. Ukazuje mi to ten leteckej joistik, ale ten já nemám. Nevíte někdo, jestli se to dá ovládat i přes klávesnici? A jestli ano, tak pls jak.

Rodney | 01.06.08 v 19:01

A těď mi už ani nejde spustit ta hra. Když se přihlásim, tak se mi otevře okno a vzápětí se zase zavře a odhlásí. A internetem to není s tím já nikdy nemám problémy.

Rodney | 01.06.08 v 18:59

Stáhnul jsem si tuhle hru, zaregistroval se, ale vůbec nevim co dál. Nejdřív se mi podařilo se přihlásit a spustit to, ale kdykoliv sem na cokoliv kliknul, tak mi to spadlo. Mám tam i updaty. Dokonce sem to zkoušel i reinstalovat, ale nic. Je mi jedno, jestli budu hrát singla nebo multa, ale hlavně něco. Prosím pomozte co nejrychleji.

Stereo_CZ | 17.04.08 v 21:29

Když jsem si stáhnul tuto hru a nainstaloval a spustil vše fungovalo, ale když jsem chtěl hrát přes net a stáhnul updaty, tak při spuštění mě naběhl Allegiance Crash Guard a tím to všechno skončilo... hra nefunguje

Dorn | 14.12.07 v 22:36

může mi to něco udělat když mám nelegální widous

Lokutus74 | 14.12.07 v 21:40

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=262D25E3-F589-4842-8157-034D1E7CF3A3&displaylang=cs

Dorn | 14.12.07 v 21:24

lidi stal se mi takový problémek. Stáhnul sem si to, ale když to chci nainstalovat tak mi to píše: Free allegiance requires the Microsoft .net framework version 1.1
You can install it via WindowsUpdate, at ... a mějakou sreanku ktera nejde načíst. prosím pomocte

milan | 09.11.07 v 21:32

ludia jak sa mam zaregistrovat...vobec mi to nechce spustit:-(

sykynx | 05.11.07 v 09:54

to Mira Konopasek:
Můžeš to zkusit ještě celé přeinstalovat. Normálně to odistaluj, zruš vyhod kam chceš, zformátuj disk :))) případně a zkus to znova nainstalovat :) Pak to možná půjde. Říkám možná, protože mně to třeba pomohlo, nevím jak u tebe.

Pak je potřeba se pak nějak proklikat okny až ke stáhnutí všech potřebných komponent a je potom zřejmě potřeba opravit pár souborů. Stačí odkliknout tlačítkou repair a chvilečku počkat.

Já používám Win XP SP2 no a samozřejmě mám ten .NET Framework :)

Jinak fakt nevím ...

sykynx | 05.11.07 v 09:51

to Mintaka: Jo jasně, máš pravdu. Z hlediska toho, že pro vývoj aplikací za pomoci určitého jazyku, který stojí na .NETíku, ho potřebuji (.NET), tak jsem si prostě vůbec nevšimnul, že ho(.NET) potřebuju pro Allegiance, protože jsem ho už dávno měl.

Ale .NET Framework je zcela zdarma ... a tak to není vůbec žádný problém :)

Mira Konopasek | 04.11.07 v 22:43

No pěkná hra,ale když si stáhnu update,tak jí nespustím,což je pro hru přes síť trošku blbé:-/

Mintaka | 04.11.07 v 18:08

Dobrý den.
Jednou z nejhodnotnějších informací, kterou tento server podává uživatelům je jistě informace o minimální konfiguraci.
Stálo by za zamyšlení, zda by bylo vhodné uvádět informace i o nutném softwarovém vybavení.
Tento program například při instalaci vyžaduje prostředí Microsoft .NET framework version 1.1.
(Čímž se pro mě hra stala nepoužitelnou.)

Salegan | 04.11.07 v 12:57

To jste se nikdo aspoň na jejich fórum nedíval???

Salegan | 03.11.07 v 14:34

Nějak nemůžu najít na www.freeallegiance.org to jejich fórum. Jestli jste ho našli, byl bych vděčný za přesnou adresu a/nebo postup, jak se tam proklikat...

Luaan | 03.11.07 v 13:20

Co máš za joystick (jestli vůbec nějaký :))? Já měl problém s drivery na force feedback, takže jsem si je musel odinstalovat a teď už jenom čekám, kdy už konečně někdo přijde na to, v čem je chyba :) S nimi hra nejde vůbec spustit (nějaký Genius joy).

A pro všechny s problémy: v adresáři hry se při pádu vygenerují soubory CRASH_mmddyyyyhhMMss.log a DUMP_*.log. V nich se dá někdy zjistit, co chybu způsobilo. Jinak určitě taky zkuste update na nejnovější verzi.
Přeju všem gl ve hře :)

Salegan | 02.11.07 v 22:00

Mám menší problém. Dohrál jsem výcvikové mise, zaregistroval se, ale hra pak nejde spustit. Při loginu se mi napíše tohle:
• Unable to launch Allegiance.
• Allegiance did not launch in the time allotted.
• Beginning Logout

- na jejich technickym FAQu píšou, že stačí odtranit jeden soubor se zkráceným jménem, ale nedokázal jsem ho najít. JEstli mi někdo pomůže, tak díky :)

ajdy | 02.11.07 v 19:33

vipadá to dobře, ale na mě až moc složitý.

Ada | 02.11.07 v 18:39

Když se na to tak dívám, tak mi to připomíná stařičký Xpilot. Ach to byli časy :). Jinak nevíte, jestli to poběží na Linuxu?

sykynx | 02.11.07 v 18:02

Opravdu nevím, promiň, ted začínám teprve pořádně hrát a pronikat do Allegiance. Snad Luaan by mohl poradit :)

Jediné, co mne napadá, je možná nestabilní připojení k síti, také jsem s tím měl problémy. Opravdu nevím, omlouvám se za nevědomost.

sykynx | 02.11.07 v 18:01

to Luaan:

Takže...začnu :)
DEKUJU !!! Moc ti děkuju, za tvůj příspěvek, co by zkušeného hráče. Jsem ti opravdu vděčný a myslím, že i ostatní budou. Proč ?

Hlavní důvod je ten, že to co píšeš, jsem tak nějak tušil, ale určitě nevěděl, že to Allegiance nabízí, že to tam je a tak dále. Je fakt supr, žes to sem písnul.

Proč to není v recenzi ? Inu času na testování nebylo moc a tak sem sepsal recku tak, jak jsem měl něco malinko odehráno. Začnu do Allegiance pronikat teď o něco víc, i když toho času fakt moc nemám, ale to vůbec neva. Na tohle jsem se těšil fakt dost dlouho, až něco podobného objevím. A dal bych klidně 100% !!! ale nemůžu, všem by se to nelíbilo :)))

Takže ještě jednou díky, žes poskytnul info mně a dalším hráčům a omlouvám se, že to není v recce, ale ona by pak byla dlouhá jako jablkový štrůdl :)

Díky ;)

sykynx | 02.11.07 v 17:56

to Pier: Chlape ! Ty si můj člověk. Já vím, tohle je úžasná gamesa a já po ní skočil hned jak jsem ji viděl. Jsem moc rád, že jsem tě tak potěšil a strašně moc ti děkuju za tvůj příspěvek, opravdu mě potěšil.

A od Allegiance lze očekávat ještě víc, viz. můj další příspěvek :)

Pod_Kopyty_Zizal | 02.11.07 v 16:01

Zdarec! Všechno sem si nainstaloval, stahal všechny patche a ono mi to moc nejde. Naloguju se tam v poho ale pak mě to zhruba po pěti vteřinách odloguje. Nevíte někdo co by to mohlo bejt? Ďki

Domo | 02.11.07 v 15:09

kde se mám zaregistrovat?

Solta | 02.11.07 v 14:00

podarilo se to nekomu nainstalovat ve vistach

Luaan | 02.11.07 v 09:22

Jojo, tuhle hru už hraju asi tak dva ročky... naprosto úžasná hra. Jen v recenzi chybí trošku hlubší popis samotné hry. Fakt totiž je, že celá hra je koncipována jako týmová strategie kombinovaná s 3D vesmírnou střílečkou. Každý tým má svého velitele, který se stará o všechny výdaje do výzkumu i lodí pro hráče. Ve hře je totiž také dost propracovaný strom výzkumu, který má každá strana hry (kterých je celkem dost) v mnoha ohledech jiný a i jejich lodi mají různé vlastnosti (a to dost). Vlastní mapa hry je vlastně několik sektorů vzájemně pospojovaných takovými červími děrami (aleph), ty ovšem musí hráči nejdříve objevit (podle nastavení hry). Základem celé hry (kromě týmové spolupráce) jsou asteroidy. He3 asteroidy se těží pro peníze, ostatní se dají využít ke stavbě základen. Každý typ základny týmu něco přidává - například možnost zkoumat nový druh stíhače nebo místo k přiteleportování (ripcord). Každý hráč má také přístup k 3D mapě, na které může rozdělovat rozkazy (ovšem mezi sektory pouze pokud je na základně). Cíle hry mohou být různé podle módu hry, ale tím hlavním hybným módem je Conquest. V něm dostanou 2-4 týmy na opačných místech mapy za úkol zničit všechny základny nepřátel. To samozřejmě vyžaduje výzkum, průzkum a boj. Základní lodičky s pidizbraničkami totiž samozřejmě nemají šanci stanici výrazně poškodit. Tady přijdou ke slovu gunshipy, capital shipy a bombery. A těch je ve hře více než dost. Chcete zaútočit nepozorovaně? Využijte Stealth Bomber. S parádou? Capital shipka je gigant, pomalý ale s obří silou (a spoustou věží, na které mohou nasednout další spoluhráči a bránit tak loď před stíhači). Další výhodou je ranking system - čím více her vyhrajete, tím vyšší bude váš rank, od newbíka po experta, takže všichni poznají, jak dlouho už hrajete (a s časem se kvalita hry lepší :)) No, už nebudu pitvat dál, stahujte, stahujte, nebudete litovat :) (a ještě poznámka na závěr - asi víc než půlka hráčů je z USA, takže přes den je tam méně hráčů. Ale když se pak sejde přes šedesát hráčů, co vlezou do 4 týmů, začíná opravdová pařba. A - nikdy nelezte jako velitelé, dokud nebudete mít za sebou patřičný výcvik - viz. http://www.allegacademy.org/ )

Pier | 02.11.07 v 06:27

Kurňa super !!!!! Díky !!!! Po něčem takovém toužim už dddllllooooouuuuhhhhoooo ....Doufám , že mi to pojede..... Chlape já bych ti nejradši dal pusu i když nejsem 4% ..... Ještě jednou díky


galerie

Allegiance Allegiance Allegiance Allegiance Allegiance

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce