recenze

Alien Xenocide

Alien Xenocide

Střílečka s vesmírnou lodí po sté! Klapka, kamera a jedem! Sami nebo s kamarádem nasedněte do pěkně vybavených korábů a vzhůru do boje s hnusáckými vetřelci! Atmosféra evokuje klasiky žánru, tak proč si trochu nezarelaxovat, nicht war?
Okenní vertikální střílečka s raketkou není žánrem rozhodně nerozšířeným. Kdekdo se snaží zúročit své čerstvě nabyté programátorské schopnosti právě na takovémto typu her, což logicky vytváří v tomto segmentu „trhu“ drsný přetlak. A vítězí pouze ti nejlepší.

Je dnešní kousek Alien Xenocide tím nejlepším? Neřekl bych. Ale na druhou stranu nepatří k odpadním produktům dnešní doby. Kolektiv autorů včele s Bradem Grimem vytvořil vcelku pěknou a na chvíli upoutávající střílečku, která není ničím překvapivá, ale také rozhodně neurazí. Zcela prozaicky prolétáváme jednotlivé levely, sestřelujeme vetřelce (kteří jsou pěkně nazelenalí a pavoukovití) a získáváme bodíky a pocit uspokojení nad dobře vykonaným dílem. Během cca.10 levelů si pošmákneme kromě standardních alienů i na jejich šéfech, takže stereotyp je tu a tam trochu narušen. Zvuková kulisa je vcelku vyvážená, hratelnost v pohodě, takže suma sumárum se dnes na chvíli zabavíme.

Asi jediné zásadní, co bych hře vytkl, je relativní jednoduchost a rychlé projetí všech levelů. Ať tak nebo tak, v klidu si to zahrajte, vaše herní ego (pokud nejste Marťani) nebude extrémně narušeno.

stáhnout hru
Marian

autor
/ Marian

Skóre

73 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Alien Xenocide Alien Xenocide Alien Xenocide Alien Xenocide Alien Xenocide

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce