recenze

Alien Wars

Alien Wars

Nekonečný vesmír skýtá nekonečné možnosti, ale také nikdy nekončící boj o holý život. Dnes se opět chopíme raketky a pokusíme se vlastními silami a důvtipem vyčistit malý kousek vesmíru od všech alienů a jiného balastu.
Po nějaké odmlce se k nám dostala další pořádná vesmírná střílečka, kde se chopíme malé raketky a na různých planetkách kdesi v odlehlé části vesmíru budeme kosit doslova tisíce nepřátel. K tomu nám dopomohou všelijaké hi-tech zbraně, které bude možno, tak jak je v podobných hrách zvykem, vylepšovat sbíráním nepřeberného množství bonusů, raket, min a jiného náčiní. Celkem je pro nás nachystáno 11 středně dlouhých a hlavně odlišných úrovní, kdy na konci každé čeká boss. Jak se můžete přesvědčit pohledem na okolní obrázky, celá hra doslova hýří barvami, jak jsem se již zmínil, každá úroveň je jiná, jednou letíte nad vyprahlou pustinou, jindy zase nad bujnou vegetací, či temným vesmírným prostorem, scenérií je mnoho.

Po celou dobu hry nás bude doprovázet muzika udávající vcelku rychlé tempo, což dokonale sedí žánru. Krom výtečné grafiky bohaté na spousty efektů, především výbuchů, je neméně důležitým prvkem podtrhujícím hratelnost zvuk, ten sice nenadchne, nicméně ani neurazí a tak se nedá nic podstatného vytknout, jen jsem se nějak nemohl zbavit pocitu, že je vykraden z jiných obdobných her. Výborně je zpracováno ovládání, vystačíte si jen s myškou, klávesnice si tedy bude moci konečně na pár okamžiků vydechnout. Jediným skutečným negativem je relativní krátkost, protože hra vás naprosto pohltí a než se nadějete je konec.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Alien Wars Alien Wars Alien Wars Alien Wars