recenze

Alien Gunner

Alien Gunner

Alien Gunner je svižná a velmi návyková kosmická řežba, vzdávající hold starým peckám stylu Space Invaders, Galaxian nebo Asteroids, a jak je u produkce thegamespage.com zvykem, je poněkud tužšího kalibru.
Hra nemá žádný příběh a orientuje se jen na čistou akci. Graficky působí kvůli nízkému rozlišení opravdu velmi oldschoolově (i když je to záměrně pro efekt) a hudební doprovod hrubého rychlého technotrancu jen přidává na dojmu pořádného krvepumpujícího masakru.

Nepřátelé ve hře přicházejí ve vlnách a k jejich destrukci můžete využít jednu ze tří zbraní, kterou na začátku zvolíte. Tak tedy - Speed Laser, Spread Fire a Power Laser. Každá ze zbraní zastupuje logicky jednu technickou skupinu - rychlost, rozptyl a sílu. Každému, co jeho jest. Speed Laser (zelený powerup) si zakládá na rychlé střelbě, Spread Fire (červený powerup) naopak na devastaci co největšího počtu kreaturek najednou a Power Laser (fialový powerup) na drtivé síle jednoho úzkého mocného paprsku. Ani jedna ze zbraní nemá na začátku moc co říct, takže je dobré slídit po každém powerupu, co později vypadne. Ve hře jsou ale ještě další bonusy - +1 000 bodů za bílý powerup, +1 život za zlatý powerup a štít na jednu ránu za bledě modrý powerup.

Takže přejděme k průběhu hry a ovládání. Raketkou pohybujete pomocí kursorových šipek a střílíte Controlem, stejně se ovládá i menu. Na počátku zvolíte jednu ze zbraní a vrhnete se do boje s vesmírným ksindlem. Ten reprezentují klasické Space Invaders ksichtíky, asteroidy, nemile rychlé hvězdice, rychlé & rychlopalné lodě, miny atd. I pár bossů se najde, i když bude trvat dlouho, než se k nim dostanete (jestli se vám to vůbec za jeden život podaří). Skóre se přičítá jak za zabíjení jednotlivých nepřátel, tak za bonusy na konci levelu. To může být přesná muška (za stoprocentní střelbu je 10 000 bodů), rychlost (Cheetah bonus +5 000) nebo i to, že vás nikdo nezranil. Při opravdu kvalitním maštění se občas dostanete i do tzv. No Passing Zone, kde se utkáte s podivnou kreaturkou, jejíž smrt znamená spoustu lahůdek. Hra také disponuje jednou velikou výhodou, tedy nahráváním skóre na online žebříček. A kolik vln nepřátel ve hře je? Těžko říct, já v době psaní recenze usmrtil Wave 20, ale v online tabulce jsem zahlédl i Wave 34. Ale teď už pár tipů pro hru...

Nejjednodušší zbraní je Spread Fire, protože se s ním nejlépe ničí první formace hvězdic. S jakoukoli jinou zbraní to chce dost rychlé prsty. Také se pokuste mít neustále štít, bez něj přichází nervozita a s nervozitou smrt. Při pálení Spread Firem se snažte pokaždé zasáhnout alespoň něco, protože pak můžete pálit okamžitě znova a nemusíte čekat na to, až vystřelené kuličky zmizí z obrazu. To samé s Power Laserem - i když je pro pokročilejší hráče, dá se s ním díky přesné mušce nahrabat brutální skóre už v prvních levelech. Projít s ním ale hvězdice je tvrdá káva. Speed Laser je také zajímavá zbraň, protože už po prvním upgradu pálí téměř nepřetržitě. Je tedy těžké zvolit tu nejlepší bambitku, každá má jednoduše něco do sebe. Dále se při pálení do asteroidů moc nehýbejte, protože se úlomky rozletí do stran kolem vás. A nebuďte hamouni - lepší nemít powerup než kvůli němu ve změti kulek pojít. Smrt totiž ubírá 2 ze síly zbraně a bez namáčklého kvéru se daleko dojít nedá.Dál už je to na vás. Další profesionálně vypadající dílo od KNPMASTERa.

Pějme hru dokola, okolo stola. A abych nezapomněl - highscore tabulku najdete zde.

stáhnout hru
slzoherec

autor
/ slzoherec

Skóre

86 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

John Beak | 22.04.05 v 21:07

Dobrá pařbička ¨:)

RDS | 20.04.05 v 16:03

paměť se drží :-D


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce