recenze

Alien Becher Attack

Alien Becher Attack

A je tady další Becheroidní záležitost, tentokrát však tvrdě řežbózního ražení. Jak se hraje, jaká je napohled a vůbec; obstojí v konkurenci loňské fenomenální Řeži a jí podobným českým 3D vlaštovkám?



Alien Becher Attack je zvláštní hra. Ačkoli je většina soutěžních produktů Becherovky záležitost maximálně na jedno odpoledne, slovenští Megabyte Softworks se pro věc nadchli a přinášejí nám dlouhou (po čase bohužel dost stereotypní) pouť, vedoucí přes pět rozsáhlých levelů až k záchraně Becher City. Jákási nehodná grupa totiž provedla něco vpravdě šíleného - ukradla recept na Becherův lék, což by byl konec takového městečka. A do toho přicházíte vy jako nejlepší voják z celého vidlákova. Ohraný příběh, ale na freeware dostatečně praštěný, navíc byl podmíněn právě nedávno ukončenou soutěží. Ke slovu se dostane pět zbraní, vesměs klasik, a několik notoricky známých bonusů, které vám při tom nekonečném kosení nejednou zachrání zadek. Můj celkový pocit z hraní je smíšený - hra byla za chvíli stereotypní, má dost pofiderné pohyby (hlavně ve skoku) a nepřátele silně podprůměrné po všech myslitelných stránkách věci, přesto jsem se u téhle Becherovkoviny poměrně dobře pobavil a častokrát si při hraní vzpomněl na velikány jako Serious Sam nebo Painkiller.

3D grafika je sice hezká věc, což ale pro ABA tak úplně neplatí - hra vyžaduje solidní grafickou kartu, ale veškeré textury působí dost stereotypně a fádně. Prostředí se sice pravidelně mění, ale díky této mouše si budete připadat pořád stejně. O zbraních a nepřátelích mi nezbývá než říct to samé, celkově se zpracování dostává nejvýše k průměru. Ozvučení je už v pořádku, akorát mám pocit, že pár zvuků bylo vykradeno ze Serious Sama, což se dá koneckonců pochopit, protože samotná hratelnost ABA je Vážnému Samovi velice blízko, včetně všech těch odemykacích páček, šílené story a zelené svinstvo vrhajícího samopalu. :-)

Suma sumárum, hru vytvářel poměrně neznámý, nezkušený tým a po pár minutách vám bude jasné, proč se ABA v Becherovka Game 2005 umístil tak, jak se umístil (v kategorii akčních her bral bronz v konkurenci pěti titulů). Ale na druhou stranu, proč nezapomenout na pár pih na kráse a na chvíli si nezablbnout?...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Alien Becher Attack Alien Becher Attack Alien Becher Attack

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce