recenze

Alien Assault

Alien Assault

Jste vysláni na výsadkovou misi na planetu Zemi. Abyste však mohli plnit náročné úkoly v týlu nepřátelské lidské civilizace, musíte se připravit na dobré přistání. Není jiná možnost, než to zvládnout!
Opět další vesmírná akce, jejichž řada se geometricky a utěšeně rozrůstá. Na tom by ještě nebylo nic tak špatného, kdyby se dalo mluvit i o utěšeném vzrůstu jejich kvality. Jenže to se doopravdy příliš nedá. Co se ale dá říct o každé podobné gamese s téměř stoprocentní jistotou, že pokud by jejich autoři byli proroky, asi by naši modrou planetu nečekala v téměř nekonečném vesmíru dobrá budoucnost. Náměty se hemží všelijakými tragickými scénáři. Zajímavé je, že opačný gard (tj. že lidské plémě vyvražďuje a likviduje mimozemšťany) už se tak často neobjevuje.

Hra Allien Assault, kterou vám dnes představujeme, je dalším počinem studia IceTec, z jehož tvorby jsme vám již přinesli dílko Defender. Možná, že jste některé z nich hráli, a tak mi dáte jedině za pravdu, že jde o hříčky poměrně jednoduché a přímočaré, někomu snad připadají až příliš jednoduché. Jinak řečeno, pro hráče, kteří preferují hutnou konstrukci každé gamesy, asi tvorba tohoto studia nebude to pravé ořechové. Každý by ale snad potvrdil, že zmíněné příklady jejich tvorby jsou nejhůře průměrné. Bohužel, náměty příliš originální nejsou a to je i dnešní případ. Shodou okolností jsme tu měli nedávno velmi podobnou hru - Luna bomber. Ten, kdo ji zná, už asi velmi dobře tuší. Pro ty, kdo ne, ve zkratce: Na Zemi (to v případě Alien Assault) se snaží přistát vesmírná mimozemská loď, ale prostor je zaplněn futuristickými mrakodrapy. Pokud by loď naletěla na ně, zničila by se. A vy máte za úkol zajistit bezpečné přistání této lodě, tedy likvidaci všech mrakodrapů. K tomu vám slouží speciální ničitelské bomby, jež však mají pouze určitý dopad. Abych to vysvětlil, bomba na mrakodrapu účinkuje pouze do určité hloubky, nezničí se tedy celá budova, ale jen její část. Na zničení jedné takové budovy vypotřebujete mnohem více přesných zásahů. Ale žádný strach, střelivo je zde entita nevyčerpatelná. Za každý dobrý zásah obdržíte body a za jejich počet se také zapisujete do tabulky Hi-score. Upřímně řečeno, námět to opravdu originální není a samotné hraní se za zábavu příliš považovat nedá. Velmi stereotypní a unylé provedení většiny prvků je pouze posledním hřebíčkem do rakve.

Grafika je silně zaostalá. Jakoby tvůrci zapomněli, že dnes už ve většině počítačů vesele vrčí nějaká ta grafická karta, která rozhodně nemá problémy se zobrazením více než šestnácti barev. Efekty veškeré žádné, ač každý uzná, že na likvidaci vysokých mrakodrapů se mohl každý grafik velmi dobře vyžít. Zvuky možná úroveň trošičku zvedají, nicméně také ne o moc, byť kontrast mezi barevností a doprovodnou melodií je opravdu značný.

Bohužel, třikrát bohužel, vaše harddisky se chystá okupovat značně nepovedená hra, jež si pomalu přestává zasloužit vůbec toto označení. Je čas rozloučit se se starými časy, to, že některé gamesy byly úspěšné před dvaceti lety, ještě neznamená, že budou oslavovány i v roce 2004/5.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce