recenze

Alien Arena 2011

Alien Arena 2011

A je to tu, všichni fanoušci a nadšenci pořádných akcí pozor. Alien Arena 2011 je oficiálně k dispozici a je to opravdu neskutečná paráda. Co se změnilo od verze z roku 2010? Ne mnoho a přitom hodně. Pojďme se podívat na tento poklad.
Ve freeware sekci velmi oblíbená hra, který už má i docela slušnou tradici. Jedná se o turnajový styl akce, tedy prakticky klon Q3Arena nebo Unreal Tournament. Celé se to odehrává ve vesmíru nebo různých planetách, dle designu map. Ale pojďme popořadě.

Po průchodu jednoduchým menu, kde si nastavíte grafiku, zvuky a vašeho avatara, vás čeká výběr singlu nebo multiplayeru. Single je čistě instant-action, tedy mlata s boty. To hlavní vás čeká ve hře přes internet, zde se buď připojíte do existující místnosti, nebo můžete vytvořit vlastní hru. Map je dohromady kolem 60, takže si najdete oblíbené i neoblíbené. Zprvu se vám budou mapy nejdříve stahovat, to někdy trvá chvilku, někdy i pár minut.

Samotná akce se dělí na deathmatch, tedy všichni proti všem, nebo se může jednat o týmovou řezanici. Poté je i možnost Capture the flag, tedy sebrání vlajky protivníkům a dostání ji na svou základnu. Určitě existují i jiné módy, ale zatím jsem se s nimi nesetkal. Co se týče náplně místností, tak ta většinou bývá slušná, ale jelikož se jedná o čerstvé vydání hry, počet hráčů dozajista ještě poroste.

Přímo ve hře si užijete kvantum zbraní, které se ovšem moc od předešlého dílu nezměnily. Takže si užijete střelné klasiky, ale i různé dosti futuristické hračky. Bohužel se tam objevuje i můj nenáviděný plamenomet, který považuju za špatně použitelný v mých rukou a vražedný v protivníkových, jelikož vás zapálí. Nechybí ani různé powerupy, brnění, více zdraví atd.

Design map není vůbec špatný a jenom málokdy se stane, že se omylem šprajcnete nebo zaseknete o pár polygonů.

Nedá se tedy jinak, než hru doporučit a popřeju příjemnou mnohahodinovou zábavu.

Screeny, které vidíte, jsou z jiných zdrojů, jelikož jsem musel stáhnout grafické zobrazení hry, můj laptop není už tolik moderní, co býval a je to poznat.

A ještě jedna věc, hra běží i pod Linuxem, ale musíte si stáhnout tuto verzi.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Sůvička

Sůvička | 19.12.16 v 23:43

Dobrá hra.

Twister | 30.12.10 v 11:49

Při hraní jsem žádný problém se zvukem neměl. Zkus reinstalovat nebo se podívat do options hry. Jinak opravdu nevím čím to...

Honza | 30.12.10 v 11:08

Mám u této hry problém se zvukem. Vše je nastaveno správně, ale zvuk nikde. Je to chyby instalace nebo chyba ve hře už odstarnitelná? Díky


galerie

Alien Arena 2011 Alien Arena 2011 Alien Arena 2011 Alien Arena 2011 Alien Arena 2011

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce