recenze

Akuchizoku

Akuchizoku

Osud světa je opět ve vašich rukou. Tato bláznivá střílečka se zúčastnila i jedné ze zahraničních soutěží, kde si počínala skutečně veleúspěšně. Osloví vás retro zpracování nebo se raději ponoříte do netradičního příběhu?
Vesmírná střílečka Akuchizoku skončila v soutěžním klání SHMUP-DEV Competition 2k7 Round 2 na druhém místě. Autorem je Cactus, kterého můžete znát třeba díky povedenému space shooteru nazvanému Clean Asia. I další jeho dílo se skutečně povedlo. Vybrat si lze ze dvou herních módů – free play, kde si zvolíte jeden ze tří roků, v němž chcete hrát a vesele střílíte, nebo story mode, kde vstupujete do příběhu. Ne ale do ledajakého! Znáte snad jinou hru, ve které je vaším velitelem mluvící pes? Po krátkém rozhovoru, v němž zjistíte, že musíte tradičně zachránit svět, se po vylétnutí z jakéhosi otvoru v silnici ocitáte s malou helikoptérou v městečku a postupně zjistíte, že vám nezbyde nic jiného, než pomocí jednoho ze tří útoků kosit vše kolem sebe.

Nepřátelé jsou snad z autorových nejbláznivějších snů. Menší raketky se střídají s neuvěřitelnými bossy, tu narazíte na potvoru střílející z futuristického auta, jindy potkáte přerostlého paňácu vypouštějícího další potvůrky či střílejícího svou krev. Prostě variabilita jak má být! Nejde o nic jednoduchého, překvapení střídá překvapení a vy se tak každou chvíli ocitnete zase na začátku. Kapitolou samo pro sebe je zpracování. Retro styl, pixelové provedení, pidi rozlišení – pro milovníky nostalgie paráda. Ve stejném stylu je i hudba. Akuchizoku tak právem oceňuji vysokým hodnocením, stáhnutí rozhodně nebudete litovat! Skvělá zábava plná originality a drsných nápadů zaručena.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

Akuchizoku Akuchizoku Akuchizoku Akuchizoku

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce