recenze

Afgánci

Afgánci

Nepřátelské jednotky jsou již za hranicemi vaší vlasti a už jenom vy dokážete zabránit jejich absolutní expanzi. Není času nazbyt. Vezměte si střelnou zbraň a s její pomocí rozprašte vaše nepřátele po celém okolí.
Jako správní vlastenci se po hlavě vrháte do vrcholícího boje a srdnatě se snažíte ubránit svou vlast před přesilou nepřátel. Název hry, Afgánci, může být dosti zavádějící. Po bližším zkoumání přidaných obrázků vám určitě dojde, že střílet nemusíte pouze s Afgáncem, nýbrž také za německého důstojníka z druhé světové války. Nebo za sovětského „zbrojnoše“, který má za úkol ubránit svou vlast před americkými jednotkami.

Desítky výsadkářů mají jediný cíl. Zabít vás. A proto se z letadel pomalu snáší k vašim nohám. Vy však po ruce máte mocnou rychlopalnou zbraň, kterou pekelně rychle vysíláte olovo do nepřátel. Oni přesto svůj úkol splní vždy. Nic je nezastaví, a bez problémů se snesou k zemi. Je už jenom na vaší mušce, zdali budou živí nebo dopadnou akorát torza jejich těl. Po každé stovce zasažených se navíc na vaše konto životů jeden bodík přičte. Problém je ale v tom, že adekvátně s ubíhajícím časem stoupá rovněž počet protivníků a tudíž i obtížnost. Dostanete-li se do situace, kdy už nestačíte střílet, můžete si na pomoc zavolat další tři kamarády, kteří přiloží ruku ke klávesnici a nemilosrdně zmáčknou kohoutek. V tomto případě bojujete jako jeden muž s třemi životy, počet zásahů se ale zaznamenává každému zvlášť. Že ani teď nezvládáte chránit rodnou zemi? Už je pouze jediná možnost, která je velice účinná, ale jejím spuštění značně ztrácí hra atraktivnost. Jedná se o spuštění automatické střelby. Nyní je vaší povinností jenom míření.

Afgánci je docela brutální hra. Kulky vámi vyslané nejednou ustřelí nepřátelům končetinu. Jejich těla pak leží na zemi bez zjevných známek života. Kvůli tomu a ještě kvůli přehlednosti se lze zapnout funkce „mizení padlých“. Je to prosté. Každý zasažený se ihned vypaří. Pří útocích na rekordy se to velice vyplatí. Nastanou totiž chvíle, kdy stěží od sebe odlišíte vojáky mrtvé od bojeschopných.

No a co praviti na závěr? Z obsahu recenze je snad zřejmé, oč že se vlastně jedná. Afgánci je průměrná hra, s obstojnou grafikou, ale s horší hratelností, která vám dokáže zaštupovat alespoň nějaké nudné chvilky nacházející se v jinak určitě bohatém životě.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

nikola miková | 27.05.03 v 08:26

teším se vaší hru

vlada | 25.05.03 v 11:03

je blba


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce