recenze

aetherZAP

aetherZAP

Možná si někteří veteráni v čtenářských řadách (čest jim!) vzpomínají na nenápadnou gamesku SpaceZap, která i přes svůj jednoduchý koncept dokázala přikovat k počítači na pěkně drahnou dobu. AetherZAP je remakem téhle pecky od Midway, která vás svou ďábelskou hratelností nenechá ani na okamžik vydechnout.
V perexu jsem se zmiňoval o jednoduchém konceptu, který je ovšem poněkud netypický, tudíž doufám, že mi staří vlci nepůjdou po krku když jej zde vysvětlím. Uprostřed obrazovky máte malou zelenou základnu, která dokáže střílet jen do čtyř hlavních světových stran - zde toto omezení ovšem není nevýhoda, neboť opravdu málokdy po vás někdo půjde jinudy a i tak si s nimi hravě poradíte. Nepřátelé, zde v podobě malých červených teček, jdou přímo proti ústím vašich střílen, které místo nábojnic mají projektily poněkud nezvyklé; jakési zelené kostičky na provázku, které se po zásahu stáhnou zase zpět. Krom toho můžete pokládat miny, které vaší snahu značně ulehčí. Nepřátel je zpočátku jen pár, později nebudete vědět, zda první zmáčknout Wé, Á, eS nebo snad Dé. Ve válce není čas na přemýšlení - konej, vojáku!

Co se týče grafiky, sic jednoduchá, přesto více než dostačující a svým způsobem elegantní. Hudba je lehce mozek vymývající, ale spolu se zbytkem hry vytvářejí nádherné duo. Šup na jejich představení!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

aetherZAP aetherZAP aetherZAP

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce