recenze

A-Blast Liberation

A-Blast Liberation

Střílečka. Jednoduchá střílečka s raketkou. Proč mne zaujala? Hratelnost dámy a pánové! Magické to slůvko ve spojení s motivací tvoří neoddělitelný celek, který činí hru hrou. A proto ji tu dneska máme, proto si jí užíváme…
Ovládání raketky ve vertikální střílečce se může pravověrným hráčům zdát jako maximální perverze, nicméně v dnešním kousku A-Blast Liberation se toto v kontextu hratelnosti jeví být vhodným doplňkem.

Monumentální rozbor střílečky s raketkou určitě nehrozí, protože bych plýtval časem vaším i mým. Ono prostě není nic jednoduššího, než zamířit, vystřelit, vychutnat si výbuch a zase znovu a znovu, dokud nás emzáci nedostanou. Zaměřím se tedy spíše na obecnou charakteristiku s malým „bonbónkem“. Účelná, až – dalo by se říci – „politicky korektní“ grafika A-Blastu zpočátku zarazí, ale po pár metrech létání vesmírem naopak potěší – je prostě tak akorát. S myškou v ruce se vyhýbáme nalétávajícím rojům nepřátel a klikajíce se snažíme jich co nejvíce sundat na zem (ehm, sundat na zem ve stavu beztíže asi není ten správný výraz – ale vy mne jistě chápete :-). Tu a tam se na konci levelu objeví očekávaný boss, takže o radost je postaráno.

Dlouho jsem přemýšlel, proč mne tato hra svou grafickou jednoduchostí neodpuzuje (pominu-li výbornou hratelnost). A pak jsem si jen tak mimochodem klikl na odkaz tvůrců hry Saydesign z daleké sci-fi země zvané U.S.A. a…spadla mi čelist a pochopil jsem. A to je ten bonbónek - kluci prostě umí!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

A-Blast Liberation A-Blast Liberation A-Blast Liberation A-Blast Liberation A-Blast Liberation

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce