recenze

3D Asteroid Impact

3D Asteroid Impact

Všichni piloti, kteří zrovna nemají závažné domácí povinnosti, se dostaví ihned na velitelství! Máme tu menši problém. Že by UFO? Také. Ale hlavním, nebezpečným, monstrózním.
Hlavním nepřítelem jsou asteroidy, aneb už je to zase tady. Matička Země je ohrožena! Tentokrát však nejde o nějaké vesmírné příšery, ale o obyčejné vesmírné kameny. Ale aby z toho UFOni nevyšli tak naprázdno, musím říct, že ty asteroidy s největší pravděpodobností poslali právě oni.

Je totiž nanejvýš podezřelé, že vaši raketu, která se snaží srdnatě bránit svoji planetu, napadají právě jejich létající talíře a občas velmi nepříjemně poškozují lodní štíty. Tím pádem je jasné, že o zábavu máte postaráno. Když zcela pominu poněkud nelogický poměr velikosti raketa/zeměkoule (asi 2:1!:-) a nebudu ani moc kritizovat poněkud neohrabané manévrovací schopnosti, musím konstatovat, že před sebou máte slušný pokus o vesmírnou střílečku. Hra má však přece jen jednu zvláštnost oproti mnoha jiným s obdobným zaměřením. Zde totiž nikam neletíte, pouze pasivně kroužíte kolem modré planety a kosíte všechno, co se přibližuje. K dispozici máte dva kanony slušné ráže (některé mnohakilometrové asteroidy rozsekají několika střelami), které můžete dokonce během hry vylepšovat. A jak? Velmi snadno, stačí rozstřílet mimozemský talíř úplně na cucky a pak chytit „hvězdu" (zřejmě futuristický design palubních laserů) a můžete si gratulovat, vaše děla jsou o trochu účinnější. Ve hře se vyskytuje několik druhů asteroidů a každá barvy signalizuje odlišnou strukturu a tím i pevnost, mimozemská kultura taky nemá jenom jeden typ stroje, takže hra postupem času graduje a rozhodně neupadá do stereotypu. Co je však největší slabinou Asteroid Impactu je ten fakt, že je to pouze shareware.

Tím pádem jste omezeni 4 úrovněmi, které, pokud je všechny přečkáte, mohou uplynout nepříjemně rychle. Pokud ovšem tento menší nedostatek přehlédnete, máte před sebou opravdu slušnou a vcelku návykovou hru.

stáhnout hru
Damon

autor
/ Damon

Skóre

89 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce