recenze

1213 Epizode 2

1213 Epizode 2

Abychom nekazili zábavu, přinášíme vám pokračování včerejšího kousku, který vzešel z rukou autora Bena 'Yahtzee' Croshawa. Opět se ocitáte v roli vězně, jenž má za úkol projít několik málo obrazovek, aby odhalil, co se vlastně kolem něj děje!
Představovat autora Bena Croshaw myslím nemá smysl, protože sledujete-li náš server trochu pravidelněji, jistě vám neunikly tituly jako 5 Days A Stranger nebo 7 Days a Skeptic. Z výše uvedeného textu je vám jasné, že se tento vývojář soustředí především na adventury. Problém mu nedělají ale i další žánry.

Svědčí o tom právě trilogie 1213, která vypráví o osudu stejnojmenného vězně, který se ocitl na velmi záhadném místě a bude záležet pouze na vaší šikovnosti, zda-li se vám podaří odhalit, co se vlastně kolem vás děje. Titul ale skutečně není adventurou, nýbrž šikovnou akční plošinovkou, viděnou pěkně z boku. Jedná se o přímé pokračování včerejšího dílu, které začíná přesně tam, kde vše v původní epizodě vyvrcholilo a opět můžete počítat s tím, že se nudit rozhodně nebudete, protože kolem vás je spousta nepřátel a puzzlů, které stojí za to splnit. Už úvodní halucinogenní procházka stojí skutečně za to a neměl by si ji nikdo nechat ujít.

Co se týče délky, tak na tom gameska není kdovíjak suprově, každopádně důležitější je šmrnc a toho má tento titul více než hodně. Velmi se mi opět líbilo zpracovaní. Autor opět sáhl po známém enginu Adventure Game Studia a předvedl, že nic není nemožné. Už se pomalu začínám těšit na třetí a závěrečný díl! A jak jste na tom vy?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

1213 Epizode 2 1213 Epizode 2 1213 Epizode 2 1213 Epizode 2 1213 Epizode 2