recenze

Život není krásný 7: Útěk z věznice Georgetown

Život není krásný 7: Útěk z věznice Georgetown

A je tu konečně dlouho očekávané sedmé pokračování republikoznámé brutální adventury Život není krásný. Tímto herním titulem se dostáváme přesně do poloviny celé série. Jak by řekl autor, Martin Pohl, je za námi první půlka pr*ele.
Upozorňujeme, že brutalita této hry je abnormální a nedoporučujeme ji nezletilým osobám

Kdo nemá rád krev, násilí a vulgaritu, ruce pryč! My ostatní se s úšklebkem protáhneme a pustíme se do herních radovánek. První, co vás určitě osloví je zase o chlup lepší dabing. S trochou nadsázky se dá říct, že kdybychom odstranili z dialogů sprostá slova, tak rázem dabing chybí. To ale není nic negativního, protože právě zmíněná abnormální vulgarita ze ZNK 7 činí výtečné a velmi originální dílo.

Příběh začíná tím, že se náhle ocitáte nad mrtvou prostitutkou se zakrváceným nožem v ruce. Vzápětí zaslechnete policejní sirény, ale jste tak zmatení, že stejně dřepíte bez hnutí na místě. Přivolané komando vás okamžitě zatkne a předá k výslechu dvěma, z již dřívějších dílů známým, policistům. Těm očividně jde jen o to, jít z práce co nejdřív domů, takže se jim nechce přemýšlet nad případem a vy musíte říkat jen to, co chtějí oni slyšet, tedy přiznat se k něčemu, co jste neudělali. U soudu se z rozsudku po*erete a pak už se „konečně“ ocitáte ve věznici Georgetown. Co bude dále už záleží jen na vás.

Ohledně technického zpracování není co řešit. Pokud znáte šestku, tak vám můžu říct, že hra je graficky a zvukově zase o něco dále. Jestliže to tak bude pokračovat…no…těšíme se na závěrečný čtrnáctý díl. Nezdržujte se už ale dále u recenze. Rychle se vrhněte do stahování a my vám, ku*va, přejeme šťástný útěk z obdoby Alcatrazu.

Zahrajte si také některý ze starších dílů:

Život není krásný 6, Život není krásný 5, Život není krásný 4, Život není krásný 3, Život není krásný 2, Život není krásný 1.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

tommy | 10.06.11 v 13:47

Kde je nuz v ty cele ja sem oklikal cely dvere a porad nic

!Errorcode! | 02.05.09 v 11:51

Najskôr na ňu klikni, čím sa k nej dostaneš a potom tou drevenou nohou zošúchaš omietku a potom nožom vyberieš tehlu.

david | 14.04.09 v 18:14

pls pomozte nemuzu rozbit v cele tu zed tou nohou posle mi nekdo na e-mail screen s tím kam ho presne mam presunout? dik

!Errorcode! | 28.11.08 v 20:10

Treba odrezať gulatý dosku nie tu hranatú. - t.j. gulatý kruh.

Rachtan | 27.09.08 v 22:26

Mam problem spravit to ozubene koleso z drevo. Zoberiem poleno a prilozim ho na cirkularku, potom ho prilozim znova na cirkularku a mam tu drevenu dosku z dierkou. Ale potom nwm ako dalej, v inventari mi nejde prilozit to ozubene koleso na to drevo a ani s cerozkou nejde nic robit proste tu som sa zasekol pls poradte...)

Lukas | 28.08.08 v 13:45

Ja kdyz ci vytvorit ty 4 kotouce tak mi to napise iu druhyho ze to provrtavat nebudu

KaluzaP | 01.01.08 v 15:01

Už se těším na 8.

Bingos | 27.11.07 v 18:10

Je to mazacka hra a 2. kone primo dokonali

Bingos | 27.11.07 v 18:09

Je smůla že na tehto stránkách není sarsi martyho project Drogáč:
http://www.znk.cz/download/games/drogac.zip

dagousekk | 18.11.07 v 15:28

tak 7dil vypada lakave,jenze hned jak chci jit do dilen vyskoci mi run time error a sem v prdely.nevim co s tim?vite nekdo?

ahoj | 14.09.07 v 15:57

ahoj kde ja klikam vsude mozne v cele ale nemuzu tam najit ten nuz co mam delat? kde ho mam najit

RAPTOR2 | 04.08.07 v 01:17

vir je tam, kde jsi to stáhnul-ne ve hře ty troubo...

snake | 29.07.07 v 10:38

v ty hre je vir ja to stahl a na obrazovce mi skocil trojsky kun

RAPTOR2 | 21.07.07 v 21:56


Rozhovor: (budu jen říkat kterou možnost si máte vybrat, protože jsem si nestihl zapsat celá znění) (která možnost -> počítal jsem je sezhora) 2. možnost, 3. možnost, 2. možnost, 1. možnost, 4. možnost, 2. možnost, 1. možnost, 3. možnost, 2. možnost, 4. možnost.


1. Konec

Začínate v cele, kde si stačí prohlédnout věci a vyrazit na první šichtu do dílen. Zde pokračujte do lokace vpravo, kde prohoďte pár slov s jednookým člověkem, přičemž pořadí jemu pokládaných otázek musí být přesně takto: Jak se máš? > Bitka > Mohl by jsi mi pronést nějaké věci? Potom co to máte domluvené stačí sebrat šroub v místnosti s chlápkem co si vrtá do kolena, ve stejném místě tyč a na začátku šroubovák. Tím hned otevřete u mistra železnou krabici, v níž najdete potřebnou matku. Dále je třeba šroubovák použít k otevření krytu stroje v místnosti u jednookého. Po otevření ze stroje seberte ozubené kolo a z vedlejšího stolu si vezměte tesařskou tužku. Z místnosti s cirkulárkou vezměte polínko, na cirkulárce z něj uřežte kotouč, ten na stroji u mistra provrtejte a v inventáři na něj přiložte ozubené kolo, které obtáhněte tesařskou tužkou. Takovýto kotouč znovu ořežte na cirkulárce. Vraťte se ke stroji u jednookého, do díry vložte tyč, a na dvě místa nasaďte dřevěné ozubené kolo a také železné. Promluvte si s obsluhou stroje a vezměte si od něj cigarety. Uvnitř stroje leží první rukavice, druhou najdete opakovaným prohledáním koše. Obě dejte Ukrajinci sedícím uprostřed lokace s bednou před sebou. Ten vám za službu dá starší kondom, do něj vložte matku, šroub a násadu na pilník (je také v koši-doufám) a celý balíček dejte jednookému. Následně odejděte z dílen.

V cele vezměte hliníkový nůž a použijte ho na nohu od skříně. Tu použijte na stěnu v zadní části na pravé straně. Vzniklou díru objeďte nožem a získané věci schovejte do záchodu. Poté lehněte na postel a další den ráno odejděte opět do dílen.

V dílnách v lokaci s jednookým seberte kladívko a kleště. Kladívko dejte do svěráku ve stejném místnosti a použijte na něj kleště. Vzniklé madlo prořízněte na cirkulárce a provrtejte na stroji u mistra. U cirkulárky seberte další poleno, vyrobte klín a dejte ho na nohu pracujícímu muži u ukrajince s rukavicemi (přesně řečeno – na část stroje, protože jen tam to funguje). Získané cigarety dej jednookému a následně i madlo.

Následně se dostanete do sprch, kde rozbijte zrcadlo kelímkem. Seberte střep a s ním zabijte Jerryho. Z místnosti zvedněte mýdlo a ručník. Na záchod použij ručník a do vody vložte deflorátor (získate šmirgl papír). Do kelímku ze záchodu seberte vodu a přidejte do ni mýdlo. Za pomocí mýdlové vody otevřete tu část záchodu s rezervní vodou a seberte rajblík. Vraťte se zpátky do sprch, o stěnu kde visel ručník s ním opět pleskněte, na něj přiložte šmirgl papír a na ten položte rajblík, který následně použijte na mřížku v zemi. Sponku následně použijete k otevření dveří.

Na cele si opět vezměte od jednookého věci a uschovejte je do záchodu (všechny i té předcházejíci). Poté opět do postele a ráno do dílny.

Prohoďte pár slov s chlápkem u cirkulárky. Máte za úkol vyrobit skateboard. Nejprve tedy vyrobte prkno, nabarvěte jej na zeleno s použitím podivné tekutiny ve stejné místnosti. Potom je třeba vyrobit čtyři kola, pomocí čtyř provrtaných kotoučů vytvořených nejprve na cirkulárce a provrtaných na stroji v první lokaci. Takto vytvoříte postupně čtyři kolečka, nasadíte je na tyč, dvě takové naplněné tyče přiložte k desce a přidrátujte je. Prkno dejte chlapíkovi, dostanete cigarety. Poté seberte opět drát a šrouby, jednookému podejte cigarety a pak drát spojený se šrouby do jednoho celku. Opusťte dílnu.

V cele si vezměte od jednohokého zbylé předměty, ze záchodu vyberte všechno co múžete a vyrobte pilník. Šrouby s drátem nejprve zapojte do elektřiny a následně s nimi obmotejte kliku. Pilník použijte na skříň, dostanete povlečení, spojením s prostěradlem z postele získáte lano. Poté upilujte tři mříže a na jednu z bočních připevněte lano a sledujte samotné vyvrcholení příběhu. Ješte si pár krát poklikáte, ale to by zvládnul každej pitomec.


2. Konec

V intru (když fízli koukaj ta tou mrtvou ženskou) kliknitě té mrtvole (žene) do ust. Dále hrejte normálně až do 1. návštevy dílen, kde seberte plechovou dosku a železnou tyč. Dále provrtejte jedno poleno a to dejte strážnikovi, který vás vykopne ven. Pro ty blbši teď zmáčknete enter (né klávesu ale ten na obrazovce). Teď v tom bludisku zahněte za roch (vlevo) a položte na takový čtverec ten plech, ale nelezte dovnitř, ale vraťte se. Teď vpravo, rovně, vpravo, rovně, pokecejte s Vašíkem, ale ho neurazte, teď spátky na poslední rázcestí, vlevo, rovně, vpravo, rovně, vpravo, zatáhněte za ten kroužek (použijte tyč), rovně, vpravo, seberte nádobku, spátky ne rázcestí, spátky na další rázcestí, vlevo, rovně, vlevo, použijte nádobku na to umývadlo s hlavou lva, jděte na místo kde jste položili ten plech a vstoupte, tam použijte ten jed v té nádobce na toho blba v té vani, seberte plech a jděte za Vašíkem. Vašíkovi řekněte, že jste ho zabili a ten vám dá klíč. Teď jdete na místo kde byla tá nádobka (je tam stěna s nápisem o Havlovi), ale nejeďte vpravo, ale vlevo. Je tam stěna s rukovětí (taková krpatá obd´jžinkovitá věcička) na kterou kliknitě. Objeví se díra na kterou použijte ten plech a získate meč. Teď spátky na rázcestí, spátky na předchádzejíci rázcestí, vlevo, rovně, vpravo, rovně, na klíčovou dírku použijte klíč od Vašíka a jděte dovnitř. N toho teplouše použijte meč a vraťte se k Vašíkovi. Od Vašíka spátky na předchádzejíci rázcestí, teď vlevo, rovně, vlevo, rovně, cez bránu a teď kliknite na ty shody a čeká vás konec hry.

Bonsay | 12.07.07 v 20:28

přesný popis klínu : vezmete poleno rozřežete na klín jdete do leva ( tam kde si ten chlap vrtá do kolena) vezme klín ale nedá ho ani na chlapa ani na koleno ale na tu páku :)(taky jsem s tím měl problém) další rady zodpovím na mailu všechny díli kromě 6 mám dohraný se všema koncema

TOM | 04.07.07 v 00:21

VY INTELIGENTI DO VIHLEDAVACE NAPISTE NAVOD NA ZIVO NENI KRASNY7

Lokutus74 | 10.06.07 v 21:47

Tak ho dej na stroj... na nohu to přeci nemá význam!!!

gyneco | 10.06.07 v 18:21

Ten klín jsem mu zkusil dát na nohu aspoň milionkrát a furt nic. Mohl by někdo přesně napsat postup?dÍk

Jethro | 21.05.07 v 14:18

PLS náávod....jak dete po druhé do cel a maté něco udělat atd atd....Pak máte chlápkovi co si vrtá do nohy dát klín a když ho chci dát tak se nic nestane!helpněte pls

Duchi | 17.05.07 v 11:41

já skončil taky ve sprchách

Fogl | 13.05.07 v 20:05

nevím jak nohou od stolu rozbít ty cihly poradíte mi prosím????

MajklTO | 07.05.07 v 14:40

Už som sa dostal do spŕch, zabil týpka. V inventári mám: črepinu, kelímok s rozpusteným mydlom, o****nený uterák, a ten zeleny obdĺžnik(neviem čo presne to je). Čo mám teraz robiť? PLS Help...

Olga | 06.05.07 v 20:32

na zacatku hry jak stojej ty dva policajti nad tim vyslichanym a dokoncej rozhovor tak se nemuzu dostat dal.poradte, co mam delat?dik

Tomáš | 26.04.07 v 16:52

V UVODNICH UKASKACH JAK STOJEJ 2 CHLAPI NET TOU DEVKOU TAK JI KLIKNI DO PUSI. VDILNACH VEM POLENO PROVRTEJ HO VEM TEN PLECH A TIČ. PAK DEJ POLENO HLÍDAČI U DVEŘI. NEBER ANI NEDĚLEJ NIC JINÍHO!!!!!!!!!! JINAK TO NEPUDE! ALE V 2 KONCI NEVIM CO DĚLAT. KDYŽ BUDEŠ VĚDĚT TAK PORAD.

Tomáš | 26.04.07 v 16:40

vite nekdo co mam delat v tom 2 konci od zacatku do konce? prosim

patto | 24.04.07 v 14:30

mam problem,nejede mi spusit ten druhy konec

--- | 22.04.07 v 18:11

už sem přišel na to kde jsem dělal chybu-zapoměl jsem ten pilník utáhnout matkou! sorry za otravování!

--- | 22.04.07 v 14:24

Prosím o radu, jsem v závěru hry ve své cele a nejde mi sestrojeným pilníkem otevřít skříňka s povlečením. kde dělám chybu? zkoušel sem to vyřešit i podle návodu ale nepomohlo to. pomůžete VY?

Stanley | 21.04.07 v 11:36

nevim jak mam tou nohou od skrine v cele rozbit tu zed, nemuzete mi nekdo poradit kam to mam presne prilozit ?

Patrik13 | 19.04.07 v 18:03

ak je treba napis my na e-mail

Patrik13 | 19.04.07 v 18:03

daj koleso a potom si vezmi to drevo z toho urob kruh a priloz
koleso a obrklesli a potom ho zase odloz a potom vezmi tyc tu narvy do tej dieri v tom kde si vzal to koleso a mas to uz dam len pridaj koleso a to drevene a mas vybavene

:( | 19.04.07 v 14:02

musis pomoct tomu potetovanemu typovi opravit jeho stroj..

Tony | 17.04.07 v 10:48

netušim asi hned na začátku.Kde mám vzít cíga????V kondomu mam věci ale¨nevim jak dál
:(

Lokutus74 | 15.04.07 v 22:17

Specifikuj problém.

:( | 15.04.07 v 20:53

mhm uz to mam, to madlo robim az druhy den, ja som si myslel ze hned ten prvy.. teraz som sa zasa zasekol pri vyrobe toho elektrizera ci co to ma vlastne byt.. :(

:( | 15.04.07 v 20:09

hmm ale ja nemam ani kladivo ani klieste :)) kde to tam je? uz som zufaly, asi som slepy ked to tam nevidim :(

Patrik13 | 15.04.07 v 19:47

no veru klieste a potom to obrus ako vravi lokutus treba to na cilkularke alebo uz ako

Lokutus74 | 15.04.07 v 19:44

Nejsem si přesně jistý, ale zkus dát kladivo do svěráku a použij na to kleště...

yeti | 15.04.07 v 19:38

stala sa mi taka vec ze ked to spustim tak mi to tam nic nenapise napr. jak je hore obrazek a tam dole je napisane ze "votocil sem se ke dveram" alebo teke neco a ja to tam nemam! nic

:( | 15.04.07 v 13:52

uz som to rozbehal ale ani zaboha neviem urobit rucku od pilniku, uz som dal jednoockovi cigarety, secko je porobene, ale tu rucku ozaj neviem spravit..

:( | 15.04.07 v 12:21

mne to nejde, ked spustim hru tak to hodi nejaky error s *.dll subormi, uz som ich (tie dllka) aj skusal stiahnut z jednej stranky, ale ajtak to nejde.. neviete mi poradit? mam windows xp

Patrik13 | 15.04.07 v 10:17

a ked sa vyspis zase do dielne

Patrik13 | 15.04.07 v 10:09

s nozom musis odrezat nozicku na tej policke vybrakovat tehly a ked sa stretnes cez stenu s jednookym tak si daj do hajzla veci a chod spat

metis | 15.04.07 v 07:38

prosím vás, co m ám udělat v cele,.. byl jsem v dílně ze ktere mi propasoval jednoocko pilnik aa srouby a tedka jsem v cele a nevim co dal.. muzu sebrat nuz a nic s nim nejde delat..

Patrik13 | 14.04.07 v 23:04

DAKUJEM TI

Patrik13 | 14.04.07 v 23:04

dakujem nasadu najdes v kosi musis to velakrat prehladat ak sa ti to darit nebude stale na to klikaj asi 3x a budes ho mat v inventari ak nebudes vediet napis my na E-mail

A | 14.04.07 v 20:01

Jak udělám tu násadu na pilník?

Lokutus74 | 14.04.07 v 16:11

Musíš to postupně přidělávat na tyč a pak na prkno... a nezapomeň to nabarvit.

Patrik13 | 14.04.07 v 14:06

neviem urobit tie styri kolieska ako spravil som vsetko ale ono necha iba jedno v inventari

Patrik13 | 14.04.07 v 11:13

sakra ako urobim ten pilnik

typek | 14.04.07 v 10:58

ako vyrobim nasadu na pilnik??

Bingos | 13.04.07 v 14:18

no konečně dalši dil znk proste cool

Lokutus74 | 13.04.07 v 09:45

Jeastli si to dobře pamatuju, tak to prkno nabarvi, to kolečko taky a nasaď ho na rovnou tyč, pak druhé kolečko. Následně to přidělej na prkno a vybob druhou nápravu...

BASSBLASTER | 13.04.07 v 02:50

jaksi vyrobim skate ? prkno mam taky jeden provrtanej kotouc ale pak druhej mi uz nejde provrtat 8( mam zahnutu tyc ale je asi k nicemu

BASSBLASTER | 13.04.07 v 01:58

jo uz netreba uz to mam

BASSBLASTER | 13.04.07 v 01:52

jak si vyrobim nasadu na pilnik ??

BASSBLASTER | 13.04.07 v 01:11

http://www.znk.cz/navod.html

Lokutus74 | 11.04.07 v 23:20

Klín použij na stroj (jeho levá horní část).

Paza | 11.04.07 v 22:01

jsem opet v dilnach a mam prilozit polinko urizle do klinku na nohu typka co vrta vrtackou... at prikladam jak prikladam tak se nic nedeje... kam ho presne mam polozit?

milda | 11.04.07 v 20:46

Díkes

BASSBLASTER | 11.04.07 v 15:49

Hned jak prijedu z prednasky tak si to zaparim. ZNK 4ever

Lokutus74 | 11.04.07 v 12:17

Je škoda si to kazit návodem! Hra je i tak dost jednoduchá a krátká!

Milda | 10.04.07 v 19:39

Nemá někdo návod?


galerie