recenze

Zak McKracken: Between Time and Space

Zak McKracken: Between Time and Space

Dnes uděláme radost všem příznivcům dobrodružných her, kteří mají rádi klasické point&klick adventury. Těšte se na dlouhé hodiny skvělé zábavy, zapeklitých hádanek a tuny dialogů. Zak McKracken je zpět!
Zak McKracken: Between Time and Space (Zak2)je neoficiálním pokračováním původní LucasArtovské adventury ZakMcKracken and Alien Mindbenders, která vyšla již před dlouhými 20 lety. Tehdy jsme v Zakově kůži bojovali proti invazi Caponianů, kteří se snažili zotročit naší matičku Zemi a podrobit si veškerou populaci. A že na to šli lstivě o tom není pochyb, vždyť na lidi zaútočili blbostí, což je zbraň vskutku nebezpečná. Naštěstí ale vše dobře dopadlo a budoucnost lidstva byla zachráněna. Jenže jak se zdá Caponiané ještě neřekli své poslední slovo. Více vám však k samotnému příběhu hry neprozradím, neboť bych vás tím zcela jistě připravil o parádní zamotání a opětovné rozmotání děje, řekněme si tedy něco ke hře samotné.

Zak2 se vyvíjel dlouhatánských 7 let, což z něj dělá jednu z nejdéle vyvíjených freewarovek všech dob, skoro by se dalo říci Dukenukem Forever mezi volnými hrami. Nicméně nutno říci, že dlouhé čekání se vyplatilo. Tvůrci si dali opravdu záležet a připravili pro nás spousty humorných dialogů, ve kterých si neodpustili narážky na jiné klasické adventury jako např. Monkey Island, Larry či Broken Sword. Skvělou práci odvedli i grafici, animátoři a zvukaři, protože v tomto směru se jedná o jednu z nejlepších her ve svém žánru a to i mezi komerčními point&klick adventurami. Co musím také jednoznačně pochválit je kvalitní dabing, který je rovněž velmi profesionální. Mírným zklamáním pro mne je jazyková verze hry, neboť ta je v současnosti k dispozici pouze v němčině, autoři však přislíbili že minimálně anglickou verzi vydají, doufejme že to tedy bude co nejdříve (o tomto vás budeme informovat v novinkách). Na jednu stranu jsem byl uchvácen kvalitou hry, na stranu druhou však zaskočen velikostí archivu, která se blíží 2GB! V balíčku s hrou je sice obsaženo poměrně dost bonusů v podobě wallpaperů, hudby, videa a dalších více či méně zajímavých drobností, ale bohužel pro některé je díky této skutečnosti stahování tolika dat problematické.

Při hraní se připravte na několik zapeklitých situací, kdy budete muset vyřešit zdánlivě banální věci, ovšem ne vždy je to tak jednoduché. Budete kombinovat předměty, hledat nápovědy a vést rozhovory. Hlavně se ale budete skvěle bavit po několik hodin, tak už na nic nečekejte a pomozte Zakovi opět zachránit lidstvo od Caponianů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

paulo | 21.06.08 v 22:42

eu sempre te amarei onde estiver estarei ho meu mengo

hub081 | 14.06.08 v 11:11

:-D člověče četl si to vůbec nebo si to zkoušel? Podle mě si neudělal ani jedno! Archív je sice nadprůměrně veliký, ale hra určitě stojí za stáhnutí protože to není žádný amatérský prvopokus nýbrž opravdu profesionální kousek se vším všudy "krom ceny :-D" Anglická verze bude , jak je psáno v recenzi. (Víc čtěte než začnete psát :-))

Aaron_Hill | 14.06.08 v 09:23

Uz vidim jak bude nekdo stahovat 2 GB amatérský adventury v nemcine :D zdá se to jenom me nebo tyhle stránky opravdu upadaj?


galerie

Zak McKracken: Between Time and Space Zak McKracken: Between Time and Space Zak McKracken: Between Time and Space Zak McKracken: Between Time and Space Zak McKracken: Between Time and Space