recenze

Warthogs

Warthogs

Fanoušky Harryho Pottera je možné nalézt na mnoha místech. Když se podíváte kamkoliv, určitě alespoň jednoho uvidíte. Jak to dopadá, když se dalšího dílu Potterových příběhů nemohou dočkat tvůrci adventur, uvidíme právě teď!
Čekání na sedmý díl série o mrňavém kouzelníkovi poznamenalo nedočkavé autory do té míry, že se uchýlili k vtipnému až perverznímu pojetí. Hlavním hrdinou hry je Larry Lotter (podobnost je čistě shodná), mladý čaroděj, kterému pobyt v kouzelné univerzitě vůbec nesvědčí. Nezvládá zkoušky, magie se mu vymyká z ruky, a tak není divu, že je spolu se svým kámošem Robem jedním z nejhorších žáků. Poslední rána přišla, když Lotter nezvládl maturitu a víceméně vyletěl (tedy skončil s kouzelnictvím).

To se však nelíbí panu Osudu, a tak uzavře s Lotterem dohodu. Osud lpí na Lotterově setrvání na univerzitě, protože je potřeba vydat další díly jeho příběhů a pokud s kouzelnictvím sekne, žádné další knihy logicky nevyjdou. Na oplátku Lotter požaduje sexy kočku, která bude jeho přítelkyně. Osud slíbí, že v další knize bude holku mít, a tak vrátí Lottera pomocí speciálního kouzla do ranního rozbřesku v den maturit. A je čistě na vašem adventurním umění, zda Lotter projde nebo ne.

Zpracování hry je provedeno ve známém editoru AGS, takže nebyl až tak velký problém zachovat retro ráz (aka slavné adventury o Indianu Jonesovi, Monkey Island nebo Zak McKraken apod.). Magická hudba a vtipné dialogy nechají toto dílko sympaticky plynout na vlnách naší pohody, takže jedinou překážkou mohou být, zejména pro mladší a přestárlé, kompletní anglické texty.

Shrnuto a podtrženo, Warthogs představuje kvalitní zážitek pro milovníky klasické adventury a pro ty ostatní může být třeba lekcí z angličtiny.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

sielle | 26.06.09 v 16:14

http://crystalshard.net/index.php?f=wart_wt

nhikita | 01.05.07 v 17:41

hele,cim vsim se to ovlada???prosim poradte

kimberley | 02.02.07 v 14:49

Zaujimava hra, ale nepresla som ju. Date niekto navod, alebo kde ho najdem. Diky moc;)


galerie

Warthogs Warthogs Warthogs Warthogs