recenze

Venator

Venator

Duchařská adventura s vtipem, v povedené „cartoon“ grafice a zapeklitými hádankami. Velmi dobrá hra pro všechny milovníky tohoto žánru, ve které je v akci klučina Gilbert a jeho paranormální schopnosti za doprovodu užvaněného havrana Edgara.
Gilbert pochází z rodiny lovců duchů a vy v jeho kůži budete pokračovat v této… zajímavé tradici. Vydáváte se lapit prvního ducha a začínáte se potloukat po okolí, tj. po pokoji domu, hřbitově a následně dalších sympatických lokacích. Ačkoli zápletka je duchařská a tajemná, díky grafice se jedná o poměrně veselou záležitost. Hlášky v dialogu s postavami a hlavně ironie od havrana Edgara vás pobaví.
Nedílnou součástí jsou samozřejmě hádanky, na které v průběhu narážíte, a jejich řešení vás posune dál. Základem k řešení je sbírání předmětů a jejich následné používání s aktivními objekty v lokacích. K dispozici jsou všechny základní interakce (chůze, zkoumání, použití, mluvení) a doporučuji opravdu pečlivě prohledávat místnosti. I menší detail může být aktivní a ušetří vám desítky minut tápání v logickém „zákysu“.

Obtížnost hlavolamů je věc relativní, ale upřímně řečeno už nějakou dobu jsem se u adventury tak dobře a tak dlouho nezabavil.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 11:03

text příspěvku

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 25.08.16 v 18:28

proč to nezkusit

Iveta111

Iveta111 | 11.08.16 v 23:24

Ještě velkej černej pes a mrtvej kostelník.

y | 06.02.12 v 23:54

ax


galerie

Venator Venator Venator Venator Venator Venator