recenze

Valhalla Classic - The Crypt

Valhalla Classic - The Crypt

Tajemná Valhala spatřila světlo světa v devadesátých letech minulého století, když učarovala všem tehdejším pařanům 16-bitové scény. Plnokrevná adventura ve špičkovém zpracování, co víc si může příznivec tohoto žánru přát?
Valhala (staronorsky Valhöll) znamená "síň zabitých". Je to místo (Ódinův sál), kde podle severských bájí zakončí své putování všichni padlí válečníci. Stejnojmenná herní série započala svou pouť již v roce 1994, kdy vyšel první díl s názvem "Lord of Infinity". Hra sklidila okamžitě úspěch, a tak se dočkala o rok později dvou dalších dílů - "Before the War" a "Fortress of Eve".

Naše hra se odehrává ve stejném světě a vychází z prvního dílu. Úkolem hlavního hrdiny je nalézt 4 kruhy Věčnosti. The Crypt je první částí z celkem čtyř (zbylé tři jsou zatím bohužel komerčně prodávané) a dopátrat se cíle skutečně nebude snadné. Bude třeba hledat správné předměty, které vyžadují užití na správných místech.

Grafika i audiostránka je precizní. Je vidět původ (a žel zatím též pokračování) v komerční sféře. Lze dokonce kdykoliv ukládat pozici, což tento typ hry vyloženě vyžaduje. Ručím za to, že vás hra bude bavit (tedy pokud nejste vyloženě hopsoidního zaměření). Pro staré valachy to bude příjemný skok do zářivé minulosti, kdy komerční hry znamenaly až na výjimky dobrou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

bohda | 19.06.07 v 17:59

je to dobrá,akorát jsem ještě nezjistila co na co je,teda ne úplně všechno.A prý už je dvojka.Návod by neškodil

bob_senklar | 08.02.07 v 01:19

No, že byla nastavená vyšší frekvence karty nebo pamětí karty. Jestli Tvůj počítač používá technicky zdatnější sourozenec nebo rodič, mohl to udělat.

wendy | 07.02.07 v 23:33

a prosim tě co je přetaktovaná, takovýhle výrazi neznám. a ještě jednou dík

bob_senklar | 07.02.07 v 12:46

Tak přesně takhle se chová karta, když je přetaktovaná. Paměti pak nezvládají frekvenci jádra karty a může docházet k podobným zkreslením obrazu. Pokud jsi si jistá, že není přetaktováno, pak bych vyzkoušel v počítači jinou grafickou kartu. Tahle bude mít problémy s pamětí. Tolik můj názor.

wendy | 07.02.07 v 10:43

ok

bob_senklar | 06.02.07 v 13:34

Můžeš mi poslat mailem screenshot těch čar? Měla by stačit klávesa PrtScr (vedle F12 napravo) a pak přes vložení (CTRL+V) do Malování, Wordu nebo pod. Díky.

vendula | 06.02.07 v 12:41

ahoj děkuji pěkně za pomoc, ale stále nic. zkontrolovala jsem zda mám tyto nedostatky ale nakonec jsem zjistila, že service pack 2 mám(pro jistotu jsem ho zaktualizovala) na disku C by taky sedělo a directX(9) mám taky. to jsem z toho blázen. ve hře slyším zvuky vidím menu ale to hlavní okno a ty okna dole nevidím, jsou tam trochu jiný čáry ale nic. no co se dá dělat

bob_senklar | 05.02.07 v 13:10

Ahoj Vendulko, hru jsem testoval na dvou PC s WinXP a na každém bezproblémů fungovala. Napadají mne dvě věci: první může být ve spojitosti se stavem aktualizace operačního systému - máš Service Pack 2?
Druhá může souviset s umístěním souborů. Výrobce doporučuje rozbalit hru na disk C:\. Dodrželas tento postup? Poslední věcí, která mne napadá je verze ovladačů/DirectX na Tvém počítači (jedná se o grafickou kartu). Specifikace hry nejsou nijak náročné (http://www.vulcan.co.uk/classics/type-big/specs.htm) na dnešní dobu, takže pokud je vše, co jsem psal výše, v pořádku. Mělo by to jet. Víc Ti bohužel nedokážu v tuto chvíli poradit.

vendula | 05.02.07 v 04:23

malý detail, jde mi zvuk mám tam to okno s hrou ale nevím kam jít neboť jediný co vidím jsou vodorovný čáry. je vidět jen nabídka napravo. čím to?nevíte. mám xp windows tak netuším kde je problém. please poraďte


galerie

Valhalla Classic - The Crypt Valhalla Classic - The Crypt Valhalla Classic - The Crypt Valhalla Classic - The Crypt Valhalla Classic - The Crypt

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce