recenze

The One Knight Stand

The One Knight Stand

Středověk bývá líčen jako krutá doba plná násilí a intrik. Že to nemusí být tak úplně pravda, se můžete přesvědčit například v dnešní hře. V roli člena hradní stráže se probouzíte po „divoké“ noci v ložnici samotné princezny.
Příběh, který před námi rozehrává dnešní hra, nás zavádí do svérázného středověkého městečka Dunbell. Vše začíná v malé hospůdce, kde se onoho inkriminovaného večera koná rock´n´rollová párty, všichni se skvěle baví a tak není divu, že se po chvíli náš společensky znavený hrdina, Sir Bob ocitá v náručí a později také v posteli nejžádanější dívky v království. Druhý den ráno se Bob probouzí, stále v silně podroušeném stavu, v ložnici princezny Leanne. Téměř nic si ze včerejšího večera nepamatuje, jediné co si vybavuje je rozmnožovací akt. Okamžik poté, co se probudíte a nabudete vědomí, zaklepe na dveře princezniny ložnice samotný tatíček Král. No a protože jste typický příklad gentlemana, zachováte se jako pravý muž činu a rozhodnete se opustit hrad dříve, než bude pozdě. Nebude to ale tak jednoduché, jak by se mohlo z počátku zdát. Nejenže dveřmi nemůžete, neb byste skončili přímo v náručí krále, ale navíc nemůžete najít ani své brnění, jediné co máte na sobě jsou trenky a přilba. Není času nazbyt, na přemýšlení, co potom bude, času dost až vypadnete z hradu. Hlavně ale nenápadně.

Gameska je vlastně typickou adventurou, ovšem se značně netypickým zpracováním. Ačkoliv se totiž jedná o plně 3D grafickou hru, vyskytují se zde prvky mnohem archajičtějšího vzezření, jako například textové příkazy (např. KICK, GET, LOOK, EXAMINE, atd.). Celá grafika je však zpracována na výbornou. Prostředí je, jak jsem se již zmínil, plně ve třetím rozměru. Příběh je popisován formou ručně kresleného komixu, který zároveň odděluje jednotlivé části hry, kterých je celkem 5. Hru ovládáte jako klasickou FPS adventuru, tedy klávesami WSAD + myší. Navíc ale využijete i jednotlivé textové příkazy. Možnosti vyvoláte zadáním hesla „help“ do příkazové řádky.

Do tohoto okamžiku jsem líčil především příběhové a technické prvky hry, podívám-li se však na hru trochu pragmatičtěji, hned se derou na světlo klady a zápory. Mezi ty nejvýraznější patří originální zápletka, spousty humorných scének, líbivé zpracování, ale bohužel také spousty nelogičností, velice krátká herní doba a vysoké požadavky na hardware. Kdybych měl nakonec vše nějak shrnout, pak se vám dostává možnosti prožít neopakovatelné a originálně pojaté dobrodružství ve středověku plném moderních vymožeností. Pokud vám již bylo 18 a více, rozhodně doporučuji alespoň vyzkoušet. Pro děti ale tato hra nejspíše nebude to pravé.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

The One Knight Stand The One Knight Stand The One Knight Stand The One Knight Stand

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce