recenze

The Infinity String

The Infinity String

Nekonečná struna je nádherná sci-fi adventurka, ve které se podíváte do minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Nabízí dvě možnosti zakončení a konečně pořádný, takřka dospělý, příběh. Hezkou kreslenou grafiku doplňuje ještě hezčí hudba, tak nač ještě čekáte!
Před mnoha staletími existovala jedna velmi rozvinutá civilizace, jejíž moc byla obrovská, ale jak už to tak v životě bývá, vše jednou skončí. Přesně to se přihodilo. Ono kdo chce moc, často zjistí, že vlastně nemá nic, a tak se stalo, že vládci této prastaré civilizace byli příliš pyšní a ctižádostiví, což jim nakonec přineslo jen problémy a neodvratitelnou zkázu. The Infinity String (Nekonečná struna) je klasickou point&klick adventurou vytvořenou v AGS, která však oproti ostatním AGS adventurám vyniká výborným příběhem, plným různých zvratů a překvapujících událostí. Příběh jako takový vám samozřejmě neprozradím, protože bych vás tím okradl o zážitek spojený s jeho rozplétáním, jediné, co napovím je, že se jedná žánrově o kombinaci sci-fi, hororu a tajemna.

Během vašeho putování se vžijete do role mladého vědce Yerika Elnara, který je vysazen na ledových pláních Antarktidy poblíž výzkumné stanice. Zdánlivě fádní začátek hry se však velmi brzy změní a pomaličku, polehoučku začne odkrývat své přednosti. Prozkoumáte mnoho míst, promluvíte s několika postavami, ale hlavně budete nasávat úžasnou atmosféru příběhu, jen6 vám nedá spát, dokud jej neodhalíte celý.

Ačkoliv je hra vytvořena v AGS, nemusíte mít strach z odfláknuté, narychlo „zmaštěné“ grafiky. Gameska vznikala vcelku dlouho a tak i když se nejedná o vyloženě dokonalou grafiku, rozhodně bude na co koukat, protože okolní prostředí je vykresleno do nejmenších detailů. Co je však kapitolou samo o sobě, je hudební doprovod, ten je opravdu kvalitní a dobře se poslouchá, jen je trošičku škoda malého počtu melodií. Samotná hratelnost je pak velice dobře vyvážená a i obtížnost hádanek je v normě, pokud se přece jen někde „zakousnete“ pak věřte, že všechny puzzly jsou striktně logické. Nehrozí tedy žádné "zběsilé" kombinace všeho se vším. Zkrátka a dobře, výborná adventura. Pro milovníky žánru povinnost, pro ostatní důvod k zamyšlení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

marian2001 | 12.10.07 v 10:50

použi elektrickú predlžovačku na prichytenie
k zábradliu

nic nevim | 24.08.07 v 14:13

Pls, poraďte co dělat když se dostanu k té díře v ledu.

ajdy | 24.08.07 v 13:48

Návod by se taky hodil.

Game | 24.08.07 v 13:26

Prosím nemáte někde češtinu?


galerie

The Infinity String The Infinity String The Infinity String

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce