recenze

Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die

Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die

Sam & Max jako freeware? Ano i ne! Někteří z vás možná očekávájí původní titul od společnosti Lucas Arts, avšak už název napovídá, že půjde o něco trochu jiného. A rozhodně nemusíte truchlit, protože i to něco vám nabídne velmi dobrou hratelnost, spojenou s parádní atmosférou.
Je tomu již nějaký ten pátek, co jsem hrál pořádnou adventuru. Naposled to byl tuším famózní titul A Tale of Two Kingdoms, u něhož jsem strávil velmi pěkné chvíle, na které jen tak nezapomenu. Adventury jako žánr mám totiž nejraději a možná i proto mě potěšila zpráva, že tým, říkající si Telltale Games, vyvíjející sérii několika komerčních epizodních pokračování se Samem a Maxem v hlavní roli, vypustil jednu z nich zcela zdarma.

Konkrétně se jedná o tu čtvrtou, nesoucí podtitul Abe Lincoln Must Die. Děj se točí okolo Spojených států amerických, konkrétně okolo jejich současného prezidenta Abe Lincolna. Ten se, lidově řečeno, zbláznil. Do „éteru“ pouští jeden nesmyslný zákon za druhým a narušuje tak poklidný život všech místních občanů. A tak nastupuje populární dvojice Sam & Max, která se pokusí vše dát do pořádku. A můžete si být jistí, že se nudit rozhodně nebudou. Mimojiné i proto, že průběh celé gamesky okořeňuje nejeden vtipný moment za druhým. Pokud jste hráli úplně původní počin od firmy Lucas Arts, jistě mi dáte za pravdu, že právě tohle bylo na titulu Sam & Max: Hit The Road to nejkouzelnější. O řadu kouzelných animací samozřejmě také nepříjdete. Nakonec tak možná příjdete na to, že věci se mají trochu jinak, než to na první pohled vypadá.

Úkoly jsou vesměs logické, délka se pak sice nemůže srovnávat již zmíněným kouskem A Tale of Two Kingdoms, avšak to ani tak moc nevadí. Rozhodně i tak má co nabídnout. Jistě vám také neunikne, že vše je kompletně ve třetím rozměru. Občas sice úhel kamery není úplně optimální, ale to jistě překousnete. Máte-li rádi dabing, tak i po této stránce mám pro vás dobrou zprávu, protože ani on nechybí. Velikost pak sice není úplně zanedbatelná, avšak přihlédneme-li k tomu, co vše vám titul nabídne, myslím, že i nad tímhle můžeme přihmouřit oči.

Stažení pak rozhodně doporučujeme. Vyhradíte-li gamesce nějakou tu hodinku, věřím tomu, že nebudete litovat. V případě většího zalíbení vám mohu doporučit další epizody, o kterých je zmíňka na oficiálních stránkách a kde jsou i hratelné ukázky. Tyto zbylé díly sice nejsou freeware, avšak jejich pořizovací cena je vesměs zanedbatelná. Příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

NADĚJE

NADĚJE | 13.02.15 v 09:37

Každý neumí věci řešit, se smem a maxem se na výsledky můžete těšit :)

Flegy | 09.11.07 v 09:22

Hru jsem už zkoušel, je super, ale nevíte někdo kde najít češtinu? Takhle si hru přece jenom tak neužiju když některým vtipům nerozumim :(

Max | 07.11.07 v 16:48

tohle je fakt suuuuuuuuuuuuuuuuperr hra tu hru dopojucuji

Bajzik1 | 07.11.07 v 13:55

Pekna recenze ;) uz jsem to hral a stoji to za to musim rict :)

artman | 07.11.07 v 13:25

Po svolení autorů jsme umístili odkaz na download na náš server.. Nyní by už nemělo stažení činit žádné problémy... Příjemnou zábavu...


galerie

Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce