recenze

Ray Bexter

Ray Bexter

Probudit se ve vesmírné lodi, která byla před několika minutami obsazena robotickými vetřelci, to není zrovna dobrý začátek dne. Kór, když vám jdou po krku, jako švábi na pivo. Zbraně nemáte, a tak se musíte z lodi dostat jen pomocí svého rozumu.
Ač si podle perexu můžete myslet, že jde o logickou hru, není to tak docela pravda. Spíše se jedná o trochu akčněji laděnou adventuru, ačkoliv akce si moc neužijete. Pokud ovšem považujete jako akci hraní si na schovku, užijete si adrenalinu do sytosti.

Váš hrdina se jmenuje Ray Bexter a je kapitánem blíže neurčené lodi, která byla napadena robotickým šmejdem z vesmíru. Shodou okolností jste to právě vy, kdo útok přežil, a prioritou číslo jedna je zachránit si svou kůži. Ale to nepůjde tak snadno, protože jste v celkem nezáviděníhodné situaci – beze zbraní, proti přesile vražedných nepřátel a nevíte, co vás čeká za rohem. Abyste proto z lodi unikli, musíte se před roboty schovávat. Pokud vás spatří, během vteřiny vás usmaží laserem a vy se narodíte znovu na záchytném bodě.

Hrou se pohybujete pomocí šestice příkazů (mluv, běž, použij, inventář, podívej se, vezmi), mezi nimiž si přepínáte pomocí pravého tlačítka a levým vybranou funkci potvrdíte. Každý příkaz se hodí na něco jiného, ale všechny mají jedno společné – vhodnou kombinací těchto příkazů se musíte proplížit nebo zbavit robotů, kteří vám stojí v cestě. Většinou je řešení dopředu jasné, někdy ovšem musíte dlouho pátrat po tom, co že se po vás chce. Z toho pramení vcelku velká nepřehlednost, která se naštěstí vyskytuje jen občas.

Grafické zpracování je značně zastaralé, a tak nějaké grafické orgie příliš neočekávejte. Zvuk je na tom o poznání lépe, a tak vaše snažení doprovázejí vcelku pěkné rytmy. Sečteno podtrženo – Ray Bexter je vcelku zajímavou, ale zastaralou adventurkou, která potěší především pařany ze staré školy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Indos | 25.04.06 v 17:41

Chcu vyzkoušet hru.


galerie

Ray Bexter Ray Bexter Ray Bexter

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce