recenze

Projekt iX

Projekt iX

Dnes vám přinášíme opět jednu adventuru. Tentokrát je to adventura německá a adventura u příležitosti maturity. Nicméně disponuje plnohodnotným příběhem a velice slušným zpracováním. Pokud tedy umíte německy, vyzkoušejte znalost jazyka a potrapte logiku.
Jak jste se dočetli už v perexu, Projekt iX je adventura ze sousedního Německa. Je to hra jedné třídy, která tuto hru udělala u příležitosti maturitní zkoušky. A hned zkraje musím říci, že hra se opravdu velmi povedla.

Příběh je poměrně jednoduchý: jako v každé správné adventuře, i zde je zastoupeno zlo, které napáchalo nějakou škodu. V Projektu iX byl unesen jeden ze studentů a vaším úkolem bude (jak jinak) dostat ho ze spárů pochybných existencí. Hra je poměrně vtipná, hádanky uhodnutelné, ale hlavně jde o logické myšlení.

Studenti si vybrali schůdnější variantu grafiky a hru kompletně celou natočili (resp. nafotili). Výsledek je vynikající. Dialogy jsou jednak dabované, jednak uvidíte texty. K ovládání stačí říci, že inventář se otevírá mezerníkem a jaká akce se má s tím kterým objektem provést, je dané. Nečeká vás tedy zjišťování, zda na to či ono místo se má kliknout packou, okem nebo pusinkou.

Pokud, jak my Češi říkáme, šprechtíte, na nic nečekejte a pusťte se do toho!


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie