recenze

Prodigal

Prodigal

Horory tu s námi byly, jsou a věřím, že i nějakou dobu ještě budou, protože se jedná o velice zajímavý styl, jenž dokonale prověří vaše pocity. Prodigal spadá právě do této kategorie a musím říci, že se může řadit po bok kvalitním a léty prověřeným titulům.
Her s hororovou tématikou je stále dost na to, abychom dokázali mezi nimi vybrat ty dobré a zároveň i ty slabší, kterých je naštěstí poskrovnu. Mezi ty lepší nepochybně patří takový The White Chamber společně s 5 Days A Stranger. Otázkou zůstává, zda-li se k nim zařadí i dnešní kousek?

Základem všech her je jistá náplň a ani Prodigal není výjimkou. Vše se točí okolo jednoho sympatického týpka, který je do příběhu vtažen společně se svým bratrem. Ti před několika lety společně zažili smrt svých rodičů, což mělo za následek podivné chování jednoho z bratrů. Shoda okolností pak hlavního hrdinu přivede až k tajemnému srubu a okolností napovídají, že ne vše bude zcela v normálu. Příběh je o to zajímavější, že i když si budete myslet, že vše máte pod kontrolou, hra vás pokaždé něčím překvapí, protože dech beroucích scén je zde nespočet. Když navíc připočteme fakt, že adventura je poměrně rozsáhlá, výsledek je jasný a můžeme si prakticky ihned zodpovědět, že hra se rozhodně může zařadit mezi ty lepší, které kdy spatřili světlo světa. Co by to ale bylo za recenzi, kdybychom zde neuvedli i další fakty, které ze hry dělají velmi slušný titul.

Trochu bych se zde rád rozepsal o oblasti technického zpracování. Gameska běží na enginu Adventure Game Studia. Několik informací o něm jsme si řekli v našem článku. Nejslabším faktorem pak zůstává vizuální stránka., což ale lze při komplexnosti celého projektu bez problému přehlédnout. Potěší také kvantum ingame sekvencí. Ne nepodobným těm ze hry Quadrax. Ve zbylých aspektech technického zpracování je hra přibližně na stejné úrovni jako po oblasti grafické, což nelze ale autorům brát v žádném případě za zlé, protože délka je skutečně velmi solidní a s ohledem na nastavenou obtížnost lze projekt považovat za mírně náročnější. Někomu z vás možná přijde vhod návod. Ten je k nalezení v adresáři s hrou. Je sice v angličtině, ale je to lepší, než se místy trápit kvůli maličkosti. Doporučuji po něm sáhnout ale v nouzi nejvyšší, protože je škoda kazit si atmosféru, kdy se vám na obrazovce zjeví hrozivé monstrum a vy místo toho, abyste ho spatřili v celé své kráse, budete mít nasměrovaný zrak na text ve vašem vytisknutém dokumentu. ;)

Jistě potěší také fakt, že narazíte na několik zajímavých typů nepřátel. Smrti se ovšem v tomto titulu obávat nemusíte, neboť vše je vyřešeno čistě adventurně, což poznáte i na tom, že se budete procházet po temné chodbě a zničehonic skončíte s proříznutou hlavou. Po chvilce se ale opět vrátíte do normálu. Atmosféra je zde skutečně maximální a po této oblasti si autoři zaslouží pochvalu. Narazíte i na několik překážek. Nejednou se kupříkladu stane, že se zaseknete ve výtahu a budete muset vše nějakým lidovým způsobem vyřešit. Čím dále se navíc dostanete, tím více budete celé záhadě přicházet na kloub a jak to celé dopadne, to se dozvíte, když si celý projekt stáhnete. Stojí to skutečně za to…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Poison | 24.09.07 v 11:16

Ten klíč jsem našel pod druhou loučí.

Radek Tomášek | 07.04.06 v 16:29

Myslim, ze hledas dobre, ten klic je skutecne pod tou prvni louci, na kterou narazis v ty jeskyni..Jde jen o to, jestli si v prubehu hrani nezapomnela vykonat urcitou akci (jestli si stacila procist vsechny svitky, apod)..ten klic by se tam mel ale objevit, v tomhle bych nevidel zase az takovej problem..

dembinka | 07.04.06 v 08:34

Tak uz jsem tu zase. V navodu se pise, ze ten klic je pod prvni louci. Ja uz tam hledam 3 dny a porad nic (prohledala jsem i tu prvni zleva - kdyz se prijde z domu i tu prvni, kdyz se prijde z druhe strany) Hledam spatne? Klikala jsem detektorem snad na kazdem ctverecnim milimetru... ;-)

dembinka | 04.04.06 v 08:59

Dekuji za radu, ty naboje jsem mela, jen jsem je zapomnela napsat.. Vcera odpoledne jsem to vsechno zlvadla bez pomoci az do vytahu (sikovna holcicka, ze jo..?), dnes budu pokracovat, tak uvidime ;-)
Hezky den.

Radek Tomášek | 03.04.06 v 19:11

Ta gramaticka nesrovnalost opravena, dekujeme...

No jak jsem tak koukal, tak v tom seznamu nevidim naboje..Ty jsou v samotnem pokoji, pod lampickou...Tu televizi doporucuji pred rozrezanim prozkoumat dukladne, ale hlavne se bude potreba drzet jistych kroku..Jednotlive svitky bude potreba vsechny prozkoumavat. Dale kdyz si v obyvaku, v knihovnicce seber jeden spis a ten precti a co se tyce opusteni domu, je dulezita jiz zminena televize, prozkoumej, rozrezej a mela by si mit v koupelce otevrenej novej pruchod..

dembinka | 03.04.06 v 13:26

Vam tam totiz vypadlo to "s" v adresari hrou se z toho pak vyklubalo.. Ja musim zacit hrat tu hru znova, protoze se mi to nepodarilo zdarne ulozit... ;-) WinRAR mi delat ted problemy, stahla jsem si ho zdarma a ted se mi neustale s jeho otevreni otevre i objednavkovy formular. Asi se mi po ukonceni hry neextrahovaly vsechny soubory, nebo jak to vy odbornici rikate ;-). Byla jsem vlastne jen v a okolo domku - u kulny jsem nasla zpravu a klic, schovany ve drivi, v baracku jsem snad prosla vsechno - v inventari byly: boty, cerne triko, pericko, snad kalhoty nebo co to bylo (taky cerny), rozlamany rybarsky prut, luk, strep, nuz, amulet je jasny, ten byl od zacatku, na zachode pak druhou zpravu. Sip jsem zkombinovala pomoci prutu, pericka a strepu. TV jsem obnazila nozem, ale nic se nestalo... Snad jsem na nic nezapomnela, musim to cele zacit hrat od zacatku a zachvilinku se pujdu podivat, jestli mam od vas zpravicku ;-)
Diky za pomoc a hezky den.

Radek Tomášek | 03.04.06 v 12:37

Jak jsem psal v recenzi, navod je v anglicke podobe k nalezeni primo v adresari s hrou..

Pokud ale popisete vas problem trochu konkretneji, muzu vam pomoci i zde...

dembinka | 03.04.06 v 12:34

Kde ze je prosim pekne ten navod k nalezeni? Zasekla jsem se v dome a nevim jak ven.... Diky, ze me nekdo z vas pusti ven... ;-)


galerie

Prodigal Prodigal Prodigal Prodigal Prodigal

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce